TdF 2011: Ivan Basso va miza pe experiența sa pentru a îi surprinde pe favoriți

Ultima actualizare:

În vârstă de 33 de ani, Basso nu a mai urcat pe podium, în ”Marea Buclă” de șase ani. Clasat pe 2 în 2005 și pe 3 în 2004, el încă visează frumos. Adică la un succes în Turul Franței. Directorul sportiv de la Liquigas-Cannondale, Stefano Zanatta, îi ține partea sportivului său: ”El poate să câștige datorită experienței sale. A alergat de multe ori în Le Tour și în Il Giro. Anul trecut, în Turul Italiei, el a dovedit de ce este în stare, a arătat că are cu ce să-i facă să se teamă pe adversarii lui”.

În 2011, Ivan Basso nu a avut prea mult noroc. Ba, din contră, am putea spune că ghionul a fost pe urmele sale. În stagiul de pregătire efectuat pe pantele vulcanului Etna a căzut destul de rău. ”Am avut un sezon dificil”, recunoaște rutierul. El se ferește să vorbească despre rivalii săi. Evită cu atât mai mult să facă vreun comentariu legat de prezența lui Alberto Contador la start. ”Eu prefer să mă întrec cu cei mai buni cicliști din lume. Contador este un specialist al curselor mari. A dovedit-o în ultimul Il Giro”.

Prudența lui Basso, refuzul său de a vorbi despre cineva suspectat de dopaj, nu este întâmplătoare. În 2006, când a izbucnit scandalul Puerto, numele său s-a aflat pe o listă de suspecți care a fost transmisă Uniunii Internaționale de Ciclism. Din acest motiv, italianului nu i s-a permis să ia startul în Turul Franței. Un an mai târziu, el a respins acuzațiile că ar fi folosit substanțe interzise, însă a recunoscut că l-a încercat acest gând. Justiția italiană a deschis o anchetă, iar apoi a fost suspendat până în 24 octombrie 2008.

Participantă pentru a 6-a oară în ”Marea Buclă” – din 2005 încoace, adică din anul în care a fost creată -, echipa Liquigas-Cannondale a obținut o singură victorie de etapă, în 2007, prin Filippo Pozzato. Cel mai bun loc la ”general” a fost ocupat de Vincenzo Nibali, locul 7, acum doi ani.

Liquigas va conta pe următorii cicliști în ediția din acest an a Turului Franței: Ivan Basso (ITALIA), Paolo Longo Borghini (ITALIA), Daniel Oss (ITALIA), Fabio Sabatini (ITALIA), Alessandro Vanotti (ITALIA), Maciej Bodnar (POLONIA), Maciej Paterski (POLONIA), Sylvester Szmyd (POLONIA), Kristjan Koren (SLOVENIA).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net