Top 5 despărţiri în tenisul mondial


    Chris Evert - Jimmy Connors
Chris Evert - Jimmy Connors

Apărută parcă de nicăieri, despărţirea dintre Grigor Dimitrov şi Maria Sharapova, petrecută în urmă cu câteva zile, a redeschis subiectul iubirilor neîmplinite din lumea tenisului. Click! vă invită să faceţi o incursiune în cele mai cunoscute 5 despărţiri în cuplurile formate de tenismeni.

1. Chris Evert -Jimmy Connors

La începutul anilor ‘70, liniştita lume a tenisului a fost bulversată de iubirea dintre americanii Chris Evert şi Jimmy Connors. Povestea a devenit şi mai spectaculoasă atunci când, în 1974, ambii au cucerit titlurile la simplu la Wimbledon, iar poza cu ei şi trofeele şi sărutul de pe iarba londoneză e şi acum una de referinţă. Logodiţi în 1973, când Chris Evert avea 19 ani, cei doi plănuiseră şi nunta pentru 8 noiembrie 1974, dar totul s-a anulat şi ei s-au despărţit fără să dea explicaţii. În 2013, în autobiografia sa, Connors avea să dezvăluie secretul separării: tenismena făcuse un avort fără să-i ceară şi lui consimţământul. De atunci, ea şi-a revenit de mai multe ori, căsătorindu-se de trei ori şi divorţând de tot atâtea ori..

2. Kim Clijsters - Lleyton Hewitt

Kim Clijsters - Lleyton Hewitt
Kim Clijsters - Lleyton Hewitt

Foşti lideri mondiali, belgianca Kim Clijsters şi australianul Lleyton Hewitt au fost, la începutul anilor 2000, eroii uneia dintre cele mai frumoase poveşti de dragoste din tenisul mondial. Totul a început în 2000, atunci când Kim i-a cerut lui Lleyton un autograf pentru sora ei. S-a născut o iubire frumoasă, care s-a concretizat cu o logodnă şi cu planuri de nuntă. Din păcate, în locul nunţii din februarie 2005 a venit, în octombrie 2004, o despărţire anunţată prin comunicate de presă seci. Totul la câteva luni după ce, la Anvers, participaseră la „Meciul Dragostei”. Acum, ambii şi-au refăcut vieţile. Kim e măritată cu un fost baschetbalist, Brian Lynch, cu care are doi copii, iar Hewitt e căsătorit cu o actriţă, Bec Cartrwight, cu care are trei copii.

3. Grigor Dimitrov – Maria Sharapova

Grigor Dimitrov  -  Maria Sharapova
Grigor Dimitrov - Maria Sharapova

A fost povestea de dragoste care a ţinut capul de afiş în ultimii trei ani nu doar în tenis, dar în sportul mondial. Totul părea a merge foarte bine între cei doi, numai că, la începutul săptămânii, Dimitrov a anunţat că ei s-au separat. Evident, ziariştii bulgari au făcut săpături şi au descoperit că el a făcut ceea ce milioane de bărbaţi ar considera inacceptabil: a înşelat-o pe frumoasa rusoaică. Cea care l-a făcut să calce strâmb a fost un cunoscut play-mate din Bulgaria, Nikoleta Lozanova, fosta soţie a fotbalistului bulgar Valery Bojinov. 

4. Radek Stepanek - Nicole Vaidisova

Nicole Vaidisova - Radek Stepanek
Nicole Vaidisova - Radek Stepanek

Radek Stepanek este unul dintre craii circuitului masculin, deşi, la prima vedere, nimic nu îl recomandă. El a avut mai multe aventuri cu jucătoare de tenis, cea mai cunoscută fiind cea cu Martina Hingis, dar doar pe una singură a dus-o şi la altar: pe Nicole Vaidisova. Aceasta avea doar 18 ani în 2007, când nu doar că era considerată o viitoare stea a tenisului, dar s-a şi îndrăgostit de Stepanek. Cei doi s-au căsătorit în 2010, an care a corespuns cu momentul retragerii ei din activitate. În iunie 2013, cei doi au anunţat că au divorţat, chiar cu câteva zile înainte ca acest „crai de Praga” să se afişeze cu noua lui cucerire, Petra Kvitova. De care între timp s-a despărţit... În ceea ce o priveşte, Nicole Vaidisova, ajunsă acum la 26 de ani, încearcă să revină în activitate.

5. Tomas Berdych - Lucie Safarova

Tomas Berdych  - Lucie Safarova
Tomas Berdych - Lucie Safarova

Lucie Safarova şi Tomas Berdych, două nume cunoscute ale tenisului ceh, s-au întâlnit în 2002, când el avea 17 ani şi ea 15. Părea o poveste de iubire desprinsă din filme, cu ei inseparabili şi pe teren şi în viaţă, dar totul s-a terminat în 2011, cu un final dureros. La ceva vreme după aceea, Berdych a spus într-un interviu: „Când eram cu Safarova credeam că a fi împreună cu o jucătoare profesionistă este cel mai bun lucru care mi se poate  întâmpla, numai că era prea mult tenis. Să joci zilnic, să treci peste victorii şi peste înfrângeri nu e mereu uşor pentru tine. Imaginaţi-vă două persoane cu aceleaşi probleme”. După câţiva ani, în iulie 2015, Tomas (nr. 6 ATP) s-a căsătorit cu modelul Ester Satorova, în timp ce Lucie joacă cel mai bun tenis, ocupând locul 8 în lume.

La ei relaţiile merg ca în poveşti

Roger şi Mirka Federer. Una dintre cele mai cunoscute legături din tenisul mondial este cea dintre Roger Federer şi Miroslava Vavrinec. Roger şi Mirka, aşa cum e cunoscută actuala soţie a elveţianului s-au cunoscut şi s-au îndrăgostit în timpul Jocurilor Olimpice de la Sydney, din 2000, atunci când ambii reprezentau Elveţia în proba de tenis. Au rămas împreună, Mirkaa abandonat chiar tenisul pentru a fi alături de fostul lider mondial, iar în 2009 s-au căsătorit. Acum au patru copii, două perechi de gemeni (două fete şi doi băieţi) şi sunt un exemplu pentru întreg sportul mondial. 

Roger şi Mirka Federer
Roger şi Mirka Federer

Andre Agassi şi Steffi Graf. Foştii lideri mondiali reprezintă un alt cuplu de succes din tenisul mondial. Foşti lideri mondiali, acum retraşi din activitate, cei doi s-au căsătorit în octombrie 2001, la ceremonie asistând doar mamele lor. Au doi copii şi trăiesc fericiţi în Las Vegas. Din când în când, americanul mai joacă la diverse meciuri demonstrative. 

Andre Agassi şi Steffi Graf.
Andre Agassi şi Steffi Graf.

Fabio Fognini şi Flavia Pennetta. Cel mai la modă cuplu din tenis este cel format din italienii Fabio Fognini şi Flavia Pennetta. Ea are la activ numeroase legături în tenis, cea cu Carlos Moya fiind cea mai cunoscută. Fabio şi Flavia sunt împreună din primăvara anului trecut, iar recent au „bifat” a doua vacanţă la mare. Încă nu au spus nimic de vreo căsătorie.

Fabio Fognini şi Flavia Pennetta
Fabio Fognini şi Flavia Pennetta
8 boca arsenie  jpeg
Irene Cara FOTO Profimedia jpg
FotoJet jpg
beneficiile colagenului pentru piele jpg
Mihaela Borcea 9 jpg
transylvania 3902156 1920 jpg
machiaj ochi rotunzi jpg
eticheta alimente jpg
Vladimir Putin FOTO Profimedia jpg
Panoramă asupra stațiunii montane Brezoi de pe Valea Lotrului din Vâlcea Foto Gheorghe Nicolae jpg
image
image
image
image
buta jpg
cristiano ronaldo campionatul mondial 2022 jpg
buta george biatlon role jpeg
Fanii japonezi au strans gunoaiele de pe stadion, Getty Images jpg
Spania   Costa Rica, Getty Images jpg
Germania protest jpg