Un nume mare din Formula 1, reținut după ce a aruncat în aer ușa unui cabinet

Incredibil, dar adevărat. Fostul pilot de Formula 1 Jean Alesi (57 de ani) a fost arestat preventive pentru că a pus un dispozitiv exploziv la un cabinet de arhitectură deținut de cumnatul său!

image

Fostul pilot de la Ferrari petrece noaptea în închisoare alături de fiul său și de un prieten al acestuia după ce, spun ei, au făcut o glumă: au aruncat în aer ușa cabinetului de arhitectură al unui prieten. Totul s-a petrecut într-o localitate de lângă Avignon. Procurorul din Nîmes, Antoine Wolff, ca afirmat că Alesi a fost reţinut pentru "distrugerea bunului altuia cu ajutorul unui dispozitiv explozibil”.

Totul s-a întâmplat duminică, în jurul orei 22.00, atunci când trei persoane aflate într-o maşină cu toate luminile stinse au parcat lângă o firmă de arhitectură din Villeneuve-lez-Avignon (Gard). Unul dintre ocupanţi a coborât din acest autovehicul şi a pus pe uşa de sticlă a clădirii în cauză o petardă de tip mortier de artificii. Explozia a provocat avarii, iar geamul antiefracţie a fost spart.

Mai mulţi martori au reuşit să noteze numărul de înmatriculare al autovehiculului suspecţilor, un BMW, care a dispărut rapid. Anchetatorii au aflat că maşina fugarilor, înmatriculată pe numele unei firme situate în Vaucluse, era folosită de fratele lui Jean Alesi, Jose.

Jean Alesi s-a prezentat singur la poliție

Chemat luni de anchetatori, Jose Alesi ar fi dat mai multe versiuni contradictorii asupra folosirii automobilului, înainte de a fi plasat în arestul poliţiei. Auzind de proces, fostul pilot s-a prezentat din proprie inițiativă la poliţie, declarând că el se afla la volan. Drept urmare, fratele lui a fost eliberat. Jean Alesi, care se afla în mașină cu fiul său şi cu un prieten al acestuia, a mărturisit că a cumpărat artificiile din Italia şi că a vrut să le pună la ferestra cabinetului de arhitectură al cumnatului său, fără ”să-şi imagineze că va provoca atâtea pagube”. Pilot în Formula 1 în perioada 1989 – 2001, Alesi le-a explicat polițiștilor că a vrut doar să-i facă o ”glumă proastă” cumnatului său, care se desparte de sora sa, asigurând însă că nu este certat cu el. Cumnatul a spus că ”nu are probleme” cu Jean Alesi. Totuși, a depus plângere pentru distrugere, după cum a informat procurorul Wolff.

”Sunt foarte sceptic cu privire la noiţiunea de glumă efectuată la ora 22.00, fără ca persoana vizată să ştie despre ce este vorba, şi vom audia pe toată lumea pentru a verifica dacă nu există alt motiv”, a mai explicat Antoine Wolff.

Jean Alesi a concurat și pentru Benetton-Renault (FOTO: EPA)
Jean Alesi a concurat și pentru Benetton-Renault (FOTO: EPA)

Născut la 11 iunie 1964, la Avignon, Jean Alesi a luat startul în 201 curse din Campionatul Mondial de Formula 1. El a câștigat una dintre ele - Marele Premiu al Canadei din 1995 - și a terminat pe podium la alte 32. A fost e două ori în pole-position. În total, a acumulat 241 de puncte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net