Un star din baschet a pus prietenia peste propria sănătate

Ultima actualizare:

    Charles Barkley, o fostă vedetă din NBA, a  trecut peste sfatul medicului şi a parcurs peste  1.650 km cu avionul, pentru a fi alături de  un amic, reporter, ce suferă de cancer
Charles Barkley, o fostă vedetă din NBA, a trecut peste sfatul medicului şi a parcurs peste 1.650 km cu avionul, pentru a fi alături de un amic, reporter, ce suferă de cancer

Barkley, poreclit “Sir”, le-a arătat tuturor că a rămas un domn şi după retragere. În ciuda problemelor sale de sănătate, s-a deplasat din Phoenix la Houston, acolo unde Craig Sager, un jurnalist ce zeci de ani le-a luat interviuri de la marginea terenului baschetbaliştilor, a suportat al treilea transplant de măduvă osoasă.

Un uriaş de doi metri şi 120 de kilograme, cu un caracter pe măsură. E Charles Barkley, unul dintre cei mai buni baschetbalişti din istorie şi de asemenea medaliat cu aur la Olimpiadă. Acum are 53 de ani, nu mai face senzaţie sub panou, dar faptele sale recente l-au adus din nou sub lumina reflectoarelor.

Barkley nu şi-a  lăsat la greu  prietenul jurnalist
Barkley nu şi-a lăsat la greu prietenul jurnalist

A dezvoltat o prietenie puternică cu Craig Sager, un tip care douăzeci de ani a stat lângă jucători şi le-a luat interviuri. Ştia că vechea sa cunoştiinţă se luptă cu o boală cruntă, cancerul şi a aflat că soţia acestuia nu a mai avut acces în salon. A răcit şi simplă viroză ar fi fost fatală pentru Sager. Atunci, pentru ca amicul să nu fie singur în timpul celei de-a treia operaţii de transplant de măduvă osoasă, a luat avionul şi s-a dus la el. 

A zburat din Phoenix la Houston, adică peste două ore şi jumătate pentru un drum de 1.650 de kilometri. Nu avea voie să facă deplasarea fiindcă a suferit recent o intervenţie chirurgicală, i s-a montat o proteză pentru un şold, iar presiunea din aeronavă i-ar fi putut aduce dureri îngrozitoare. Nu a ţinut cont de părerea doctorului său şi i s-a alăturat lui Sager. 

“Îmi place să pariez… pe curse de cai, câini, pe orice. O să trec şi peste asta, am şanse mari”, a spus cel care a şi comentat meciuri din NBA. Are 65 de ani şi spune că atunci când se va face bine, va reveni “pe teren”. “E unul dintre cei mai interesanţi oameni pe care i-am cunoscut. Te duci la el ca să-l încurajezi şi după ce pleci te întrebi dacă chiar are vreo problemă. Are o atitudine pozitivă cum nu am mai întâlnit. De fapt, a ajuns el să mă înveselească”, a spus şi Barkley.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nikolai Patruşev foto twitter
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net