Vizele altor jucători de la Australian Open, investigate de autorități, după scandalul Djokovic

Autoritățile din Australia au declarat că investighează vizele a altor jucători de la turneul de la Melbourne, după ce Novak Djokovic a fost reținut la graniță și riscă deportarea.

Scandalul în care e implicat Novak Djokovic a dus la deschiderea unei anchete ample foto: AFP
Scandalul în care e implicat Novak Djokovic a dus la deschiderea unei anchete ample foto: AFP

Ministrul de Interne Karen Andrews a dezvăluit că există informații care ”ar indica existent unor indivizi care nu au întrunit criteriile de intrare în țară și trebuie să investigăm”, conform bbc.com. Ea nu a menționat ce jucători sunt vizați.

Karen Andrews a mai precizat că Novak Djokovic nu este ținut captiv, cum au declarat părinții campionului. ”E liber să plece când vrea, iar Poliția de Graniță chiar va facilita acest lucru”, a spus ministrul Australian.

Novak Djokovic este într-un hotel unde stau imigranții ce urmează să fie deportați, după ce viza i-a fost anulată la sosirea în Australia, miercuri (5 ianuarie). Campionul de tenis a făcut un apel și acum așteaptă ca un tribunal din Melbourne să ia o decizie luni (10 ianuarie).

Novak Djokovic, întors la graniță din cauza unor greșeli în acte

Djokovic, care se opune vaccinării, a primit o scutire medicală pentru a putea participa la Australian Open, care are loc între 17 și 31 ianuarie. Însă, când a ajuns pe aeroportul din Melbourne, autoritățile au stabilit că sârbul de 34  de ani nu a adus dovezi suficiente pentru a fi lăsat să intre fără vaccin.

”Dacă nu a completat formularele cum trebuie, atunci i-a peste picior națiunea australiană. E clar că cineva a făcut o greșeală în acte, iar dacă el nu a spus adevărul, atunci el e cel care a greșit”, a declarat vicepremierul Barnaby Joyce.

Serbia acuză o motivație politică

Premierul Scott Morrison a fost acuzat că a decis deportarea lui Djokovic pe motive politice. Oficialul a negat însă că ar avea vreo legătură cu vreo poziție politică față de Serbia. Președintele sârb Alexander Vucic a declarat că jucătorul este victima ”hărțuirii” și că întreaga Serbie e de partea lui.

Și părinții lui Novak Djokovic au declarat că motivarea deciziei de a îl deporta e una politică. Tatăl și mama jucătorului au făcut apel la poporul sârb să iasă în stradă chiar, pentru a își arăta sprijinul. 

”Novak este un Spartacus al lumii noi, care nu tolerează nedreptatea, colonialismul şi ipocrizia. El luptă pentru egalitatea tuturor oamenilor de pe planetă, indiferent de culoarea pielii, de Dumnezeul căruia se roagă şi de banii lor”, a declarat Srdjan Dkojovic, tatăl lui Novak. 

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
horoscop zilnic 4 octombrie jpeg
cub rona hartner png
cub rebeca onoriu png
FotoJet (5) jpg
jenna ortega despre rolul wednesday jpg
cub Top 3 cele mai dotate zodii png
catherine zeta jones png
image
image
image
image
image
image
Goncalo Ramos, Getty jpg
Lionel Messi, Getty Images jpg
Maroc   Spania, Getty Images jpg
318310710 471139878468439 9093380521482870357 n (1) jpg
Portar Croatia, Getty jpg
CR7, Getty Images jpg