Bogdan Olteanu vrea să cucerească şi Brazilia


    După ce a fost primul român legitimat în Italia, Argentina şi China, Bogdan  Olteanu va fi primul compatriot care va evolua în Superliga masculină braziliană
După ce a fost primul român legitimat în Italia, Argentina şi China, Bogdan Olteanu va fi primul compatriot care va evolua în Superliga masculină braziliană

Moment special pentru voleiul românesc. Pentru prima dată în istorie, un compatriot va evolua în Superliga masculină a Braziliei. Numele lui? Bogdan Olteanu, cel care e considerat cel mai valoros voleibalist român din ultimii 20 de ani.

În vârstă de 34 de ani, Olteanu a fost un adevărat globetrotter al voleiului mondial, stabilind şi multe premiere în voleiul masculin românesc. A fost primul compatriot care a evoluat în Italia, Argentina şi China. Iar acum deschide o nouă ţară: Brazilia, unde va evolua la ocupanta locului 5 în Superligă, Volei Brasil Kirin.

„Brazilia este o forţă în sport şi are o şcoală excepţională. Am venit aici în ultimele două sau trei sezoane, pe când jucam în Argentina, şi am disputat meciuri amicale şi câteva turnee. Mă bucur că pot juca pentru această echipă”, a declarat Bogdan Olteanu. El speră ca în noul sezon să obţină cât mai multe trofee: „Eu vreau să câştig trofee. Importante sunt Superliga, Cupa şi campionatul statal. Avem mult de muncă, suntem la început şi vrem cu toţii să punem umărul”, a mai declarat românul după primul antrenament făcut împreună cu coechipierii, acum 10 zile.Chiar dacă perioada de pregătire alături de echipă a fost scurtă, Bogdan s-a integrat perfect în lot, jucând de fiecare dată titular în amicalele disputate de Volei Brasil Kirin. Primul meci oficial pentru Olteanu şi colegii săi va avea loc la 11 august, în semifinalele Cupei Sao Paulo, contra formaţiei San Jose dos Campos. Având în vedere că peste tot pe unde s-a dus a obţinut performanţe, e de aşteptat să repete şi aici rezultatele din alte ţări. El a cucerit, de-a lungul carierei, trofee în câteva dintre cele mai puternice campionate ale lumii: Germania, Spania, Franţa sau chiar Argentina, aşa că pasul pe care l-a făcut în voleiul brazilian a venit firesc. Mai ales că el a fost spaima echipelor braziliene la CM al Cluburilor din 2014, acolo unde formaţia sa, UPCN San Juan (Argentina), a obţinut medaliile de bronz în 2014.

E la Campinas cu soţia şi copilul

Bogdan Olteanu s-a mutat la Campinas – oraşul în care evoluează Volei Brasil Kirin – împreună cu soţia, Lily, şi fiul lor, Keoki Lucian, în vârstă de 9 luni. Bogdan şi Lily – fostă componentă a naţionalei SUA, originară din Hawaii – sunt împreună de 8 ani şi se iubesc ca în prima zi. De altfel, iubirea dintre ei a fost ca un scut împotriva tragediilor care le-au marcat viaţa, până la naşterea lui Keoki, în noiembrie 2014, ei pierzând două perechi de gemeni! Au trecut peste toate nenorocirile, iar acum soarele străluceşte puternic pe strada lor.

Cristina Pîrv a jucat pentru Minas

Bogdan Olteanu va fi al doilea reprezentant al voleiului românesc (dar primul băiat) care va juca în Brazilia, după ce Cristina Pîrv a scris istorie la Minas în perioada 2000-2004, când a cucerit tot ce se putea câştiga cu acea formaţie. Ea s-a stabilit în Brazilia de atunci.

cub lia bugnar theo rose png
cub camelia șucu (1) png
serial wednesday jpg
zodia care nu a primit nimic de mos nicolae jpg
cub Kirstie Alley
profimedia 0742415693 jpg
cub emma corrin png
Kanye West
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
318310710 471139878468439 9093380521482870357 n (1) jpg
Portar Croatia, Getty jpg
CR7, Getty Images jpg
Istvan Kovacs, Getty Images jpg
Raheem Sterling, Getty jpg
andreea si sergiu hanca jpg