Euro 2016 / Burleanu a găsit vinovaţii. S-a greşit acum 24 de ani!

21 iunie 2016
article img
Răzvan Burleanu

La întoarcerea în ţară de la Euro 2016, Răzvan Burleanu a acuzat vechea conducere a Federaţiei pentru rezultatele proaste înregistrate în prezent de echipa naţională.

"Acest eşec reprezintă o consecinţă a unei investiţii care nu a avut loc timp de 24 de ani, după Revoluţie. Asta e realitatea. Ce pot să-mi reproşez este că acest proces de reconstrucţie pe care l-am început acum doi ani de zile şi suntem nevoiţi să-l accelerăm la cea mai înaltă viteză nu a început acum 24 de ani", a spus Burleanu, "săgeţile" sale fiind trimise în special spre Mircea Sandu, fostul conducător al fotbalului românesc.

"Zona de copii şi juniori reprezintă o prioritate pentru noi. Gândiţi-vă că, în urmă cu doi ani de zile, se înregistrau rezultate de 0-12, 0-15. A luat naştere Liga Elitelor, o competiţie gândită şi finanţată de Federaţie, au luat naştere anul trecut două centre naţionale de excelenţă, anul acesta alte două centre. Fotbalul românesc arată aşa cum arată şi societatea românească. Uitaţi-vă la valurile de corupţie care au acaparat societatea, uitaţi-vă la lipsa infrastructurii fotbalistice, pe ce stadioane se antrenează copiii noştri, care sunt salariile care se câştigă la nivel de copii şi juniori, mingile care lipsesc. Toate lucrurile acestea contează. Jucătorii buni, talentaţi, nu pică din cer", a completat Răzvan Burleanu.