Florin Andone a crescut ca Făt-Frumos


    Florin Andone  şi-a depus candidatura pentru postul de titular în naţionala României FOTO: Guliver/ GettyImages
Florin Andone şi-a depus candidatura pentru postul de titular în naţionala României FOTO: Guliver/ GettyImages

În numai jumătate de an, Florin Andone şi-a dublat cota, de la 2,5 milioane de euro la 5 milioane de euro. Practic, vârful de 23 de ani a sărit direct pe podiumul format din cei mai „preţioşi” tricolori.

În 2014 nimeni nu auzise de fotbalistul Florin Andone, un „căpşunar” crescut în Spania sub supravegherea mamei plecate la muncă. Acum, după nici trei ani, botoşăneanul a progresat fenomenal la toate capitolele şi tinde să devină un etalon al fotbalului românesc. Evoluţiile sale din acest sezon pentru Deportivo La Coruna, încununate cu şapte goluri în prima ligă iberică, se resimt şi pe „piaţa” externă. Mai exact pe site-ul specializat transfermarkt.de, cel care dă ora exactă în ceea ce priveşte valoarea la zi a fotbaliştilor din întreaga lume. Astfel, Florin Andone a fost cotat zilele trecute la 5 milioane de euro, dublu faţă de nivelul din vara anului trecut (2,5 milioane). E un salt considerabil, cu care puţini fotbalişti români s-au întâlnit de-a lungul timpului. 

De altfel, analizând actuala naţională a României şi jucătorii aflaţi în vizorul selecţionerului Daum, Andone a ajuns pe poziţia a treia a podiumului, alături de Nicuşor Stanciu şi Vlad Chiricheş, depăşind însă alţi atacanţi consacraţi precum Bogdan Stancu şi Claudiu Keşeru.

În primii 10 internaţionali români ai momentului regăsim nu mai puţin de nouă „stranieri”. Primul jucător din Liga I e Denis Alibec (cotat la 2,5 milioane de euro), atacantul în care steliştii îşi pun mari speranţe. Oarecum surprinzător, următorul e un portar, Silviu Lung de la Astra, evaluat la 2,3 milioane.

De altfel, Alibec e singurul reperzentant al primei divizii a fotbalului românesc în Top 10. Interesant, dar şi îngrijorător în acelaşi timp, este faptul că trei dintre primii 10 români sunt portari, un lucru foarte bun pentru cei în cauză, dar de care naţionala nu poate beneficia foarte mult, deoarece doar unul dintre ei poate intra în poartă.

Ştefan Radu rămâne în top


    Radu Ştefan  e om de bază  la Lazio
Radu Ştefan e om de bază la Lazio

Pentru a respecta realitatea, al treilea fotbalist român ca valoare nu e Florin Andone, ci Ştefan Radu, cotat la 6 milioane de euro. Fundaşul lui Lazio nu se mai află însă de mult timp în circuitul naţionalei, astfel că l-am exclus din această analiză financiară a internaţionalilor români.

Top 10 al internaţionalilor români

Loc  |  Jucător  |  Echipă  |  Cotă de piaţă

* Sume exprimate în milioane de euro.

serban pavlu captura podcast la mijloc jpg
Zodia care se îndrăgostește în luna februarie. Sursă foto: Pixabay
Demi Rose s a fotografiat într o ținută sumară jpg
cub vali vijelie png
Charles, William și Harry jpg
vedete jpg
wild bear selfie Colorado  jpg
gabriel mardale jpg
image
image
image
image
image
image
fani craiova jpg
Gabriela Ruse, Getty jpg
Romania, Sportpictures jpg
Maria Boldor, Sportpictures jpg
Mike Tyson, Getty jpg
Handbal, Getty jpg