Florin Andone a crescut ca Făt-Frumos

Ultima actualizare:

    Florin Andone  şi-a depus candidatura pentru postul de titular în naţionala României FOTO: Guliver/ GettyImages
Florin Andone şi-a depus candidatura pentru postul de titular în naţionala României FOTO: Guliver/ GettyImages

În numai jumătate de an, Florin Andone şi-a dublat cota, de la 2,5 milioane de euro la 5 milioane de euro. Practic, vârful de 23 de ani a sărit direct pe podiumul format din cei mai „preţioşi” tricolori.

În 2014 nimeni nu auzise de fotbalistul Florin Andone, un „căpşunar” crescut în Spania sub supravegherea mamei plecate la muncă. Acum, după nici trei ani, botoşăneanul a progresat fenomenal la toate capitolele şi tinde să devină un etalon al fotbalului românesc. Evoluţiile sale din acest sezon pentru Deportivo La Coruna, încununate cu şapte goluri în prima ligă iberică, se resimt şi pe „piaţa” externă. Mai exact pe site-ul specializat transfermarkt.de, cel care dă ora exactă în ceea ce priveşte valoarea la zi a fotbaliştilor din întreaga lume. Astfel, Florin Andone a fost cotat zilele trecute la 5 milioane de euro, dublu faţă de nivelul din vara anului trecut (2,5 milioane). E un salt considerabil, cu care puţini fotbalişti români s-au întâlnit de-a lungul timpului. 

De altfel, analizând actuala naţională a României şi jucătorii aflaţi în vizorul selecţionerului Daum, Andone a ajuns pe poziţia a treia a podiumului, alături de Nicuşor Stanciu şi Vlad Chiricheş, depăşind însă alţi atacanţi consacraţi precum Bogdan Stancu şi Claudiu Keşeru.

În primii 10 internaţionali români ai momentului regăsim nu mai puţin de nouă „stranieri”. Primul jucător din Liga I e Denis Alibec (cotat la 2,5 milioane de euro), atacantul în care steliştii îşi pun mari speranţe. Oarecum surprinzător, următorul e un portar, Silviu Lung de la Astra, evaluat la 2,3 milioane.

De altfel, Alibec e singurul reperzentant al primei divizii a fotbalului românesc în Top 10. Interesant, dar şi îngrijorător în acelaşi timp, este faptul că trei dintre primii 10 români sunt portari, un lucru foarte bun pentru cei în cauză, dar de care naţionala nu poate beneficia foarte mult, deoarece doar unul dintre ei poate intra în poartă.

Ştefan Radu rămâne în top


    Radu Ştefan  e om de bază  la Lazio
Radu Ştefan e om de bază la Lazio

Pentru a respecta realitatea, al treilea fotbalist român ca valoare nu e Florin Andone, ci Ştefan Radu, cotat la 6 milioane de euro. Fundaşul lui Lazio nu se mai află însă de mult timp în circuitul naţionalei, astfel că l-am exclus din această analiză financiară a internaţionalilor români.

Top 10 al internaţionalilor români

Loc  |  Jucător  |  Echipă  |  Cotă de piaţă

* Sume exprimate în milioane de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Nationala Romania (Sportpictures) jpg
Erling Haaland (EPA) jpg
Helmuth Duckadam (Sportpictures) jpg
david popovici 2 jpg
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net