3 motive care amână numirea lui Ladislau Boloni la națională

Naționala de fotbal a României este în continuare fără antrenor, o situație unică în istoria recentă a primei reprezentative. Negocierile cu Ladislau Boloni trenează în mod inexplicabil, deși în mod normal cele două părți ar fi trebuit să bată palma destul de repede, mai ales că tehnicianul a și venit în România pentru negocieri. Click! Vă prezintă trei motive ale tergiversării luării unei decizii.

Ladislau Boloni (FOTO: Mediafax)
Ladislau Boloni (FOTO: Mediafax)

Nu se înțeleg la bani. Cunoscut ca un antrenor scump, tehnicianul român este posibil să nu fi fost de acord cu cei 300.000 de euro și cei doi ani de contract pe care i-ar fi oferit oficialii Federației Române de Fotbal. Aceasta este suma care i s-a propus, conform propriilor declarații, și actualului antrenor al campioanei, CFR Cluj, Dan Petrescu. Conform surselor playsport.ro, tehnicianul român ar vrea ca suma din contract să fie mult mai mare dacă se dorește o înțelegere pe doi ani, sau să rămână la 300.000 de euro, dar să se întindă pe patru ani, fără condiții de performanță. FRF i-ar fi propus un contract pe doi ani, care se prelungea automat dacă selecționerul califica nationala României la turneul final al Campionatului European din 2024. De asemenea, e posibil ca, având precedentul plecării bruște de la națională la Sporting Lisabona în 2001, cu două meciuri înaintea barajului de calificare la Cupa Mondială din 2002, cei de la FRF să dorească să-i pună în contract o clauză de reziliere destul de mare, iar tehnicianul să nu fie de acord, pentru că nu îi cunoaște atât de bine încât să știe dacă rezistă doi ani în aceeași echipă cu ei.

Firea dificilă a lui Boloni. Ladislau Boloni este cunoscut ca un antrenor foarte tipicar, care poate fi considerat ca având o fire dificilă. De aceea, e posibil ca federalii să nu se lase ușor la negocieri tocmai pentru că nu sunt chiar atât de încântați să îl aibă în casă. Pentru că dacă va veni la națională, este greu de crezut că el va putea fi în subordinea directorului tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, a cărui experiență nici nu se aseamănă cu cea a fostului internațional. De asemenea, e posibil ca și jucătorii reprezentantivi să fi ”strâmbat” din nas la auzul numirii lui Boloni, el fiind recunoscut drept un tehnician care nu permite nici un fel de abatere a jucătorilor, indiferent de numele sau de performanțele lor anterioare.

Cei de la FRF au o variantă de rezervă. Un alt motiv pentru care cei de la FRF nu insistă mai mult pentru a-l convinge pe Boloni, singurul antrenor disponibil pe care toți specialiștii îl consideră capabil să ridice naționala noastră, este că există o variantă de rezervă. Aceasta este Adrian Mutu. Preferatul lui Mihai Stoichiță, care a colaborat foarte bine cu el pe când ”Briliantul” antrena naționala de tineret, fostul jucător de la Fiorentina este ”în joc de glezne”, așteptând un telefon care să-l cheme la negocieri. Pentru a fi liber când va sosi semnul de la ”Casa Fotbalului”, el a refuzat un contract sigur cu maghiarii de la Kisvarda, ocupanta locului 2 din Superliga Ungariei. De altfel, conducătorii acestui club l-au și invitat în decembrie la ei să le vadă baza și să discute cu jucătorii, însă Adi le-a refuzat în cele din urmă oferta, deși era un pas înainte în cariera sa de tehnician, care a cunoscut mai multe eșecuri decât succese.

Edi Iordănescu ar putea fi varianta surpriză

Conform informațiilor publicate de gsp.ro, varianta Edi Iordănescu revine puternic în actualitate. Acesta ar fi preferat de președintele FRF, Răzvan Burleanu. Tehnicianul a confirmat că la finalul anului trecut a avut discuții cu cei de la FRF, doar doar de principiu, însă de atunci nu a mai fost contactat. ”Federația a abordat mai mulți antrenori, am fost și eu abordat, am avut niște discuții principiale la final de an. Dacă voi avea din nou o discuție cu cei de la FRF, doar timpul o poate demonstra. Eu nu am o ofertă acum de la FRF”, a declarat Edi Iordănescu, la ProX. Totuși, el și-a schimbat acum discursul. Dacă acum o săptămână se arăta deranjat că nu e printre primii pe listă, acum a afirmat că nu a fost deranjat că a fost după nume importante din fotbal: ”Am acceptat că există un prim val de antrenori în România cu ștate vechi, mă gândesc la Hagi, Dan Petrescu, Mircea Lucescu, Loți Boloni, Olăroiu, Răzvan Lucescu, e o categorie de antrenori cu performanțe, verificați, confirmați. E clar că eu nu sunt în această categorie, pentru că unii au 20 de ani în fața mea. În valul doi de antrenori, unde i-aș încadra și pe cei tineri, sunt în vârful generației”, a mai spus fiul lui Anghel Iordănescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net