5 secrete ale «perlei negre» din Ghencea

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Liber de contract din vară, Ousmane Viera este cu un picior în Ghencea. Fundaşul central al Pandurilor, impresariat de Anamaria Prodan, este pe placul antrenorului Stelei, Laurenţiu Reghecampf, dar şi a patronului Gigi Becali. Click! vă prezintă povestea - desprinsă parcă dintr-un film - a apărătorului originar din Coasta de Fildeş.

Fotbalistul adus în România în 2009 de CFR Cluj este una dintre revelaţiile acestui sezon din Liga I. În vârstă de 26 de ani, Viera s-a impus în mai puţin de un an la Pandurii, poartă banderola de căpitan şi este dorit de echipe cu nume sonore din Turcia şi Rusia. Fundaşul ivorian are însă alte planuri: vrea să "prindă" un contract într-un campionat din Vest sau măcat să joace în Liga Campionilor.

Viera se plimbă din când în când cu bicicleta

simeon stalpnicul png

Acesată dorinţă poate să I se îndeplinească mult mai uşor cu un transfer la Steaua, echipă care şi-l doreşte enorm. Cum jucătorul - manageriat de Anamaria Prodan - nu spune nu unei mutări în Ghencea, transferul are şanse uriaşe să se realizeze. Izgonit de campioana CFR Cluj, Viera este acum la un pas să facă parte din lotul viitoarei campioanei, Steaua, singurele detaliile care mai trebuie puse la punct sunt cele financiare, însă surse apropiate jucătorului au dezvăluit că acesta nu are deloc pretenţii exagerate. Click! vă prezintă amănunte inedite despre jucătorul care, cel mai probabil, va "betona" apărarea Stelei, din vară.

Ousmane este un fan înfocat al boxului

simeon stalpnicul png

Viera nu a fost lăsat de tată să meargă la sport, aşa că fugea de la şcoală pentru a merge la antrenamente. "M-am dus pe furiş la fotbal şi când a auzit că joc, s-a supărat pe mine. A zis că nu-mi mai dă bani şi a început să mă ducă la şcoală şi să mă ia. Am jucat pe ascuns. Evoluam în prima ligă şi el nu ştia. Mă întreba ce fac, dacă merg la facultate, eu îi ziceam că da, dar mă duceam la fotbal. Eram la naţionala de juniori a Coastei de Fildeş şi un prieten i-a zis tatei că joc, iar el nu a crezut. Jucam cu Ghana, eram rezervă şi am intrat în ultimele 30 de minute. Aşa m-a văzut şi tata, la televizor, jucând", a mărturisit Viera la sportingorj. ro.

Când juca la Curtea de Argeş, Viera şi prietenul său, Kone, au vizitat Muzeul Sportului Argeşean

simeon stalpnicul png

Fotbalistul provine dintr-o familie extrem de numeroasă, având nu mai puţin de opt fraţi şi două surori. "Doar trei jucăm fotbal. Am un frate mai mare, care lucrează în Anglia, la ONU. Îmi zicea să mă fac doctor sau inginer. Fratele mai mare, cel care mi-a dat primele mele ghete, e informatician acasă, în Coasta de Fildeş. Cel mai mare dintre fraţi are 40 de ani, iar cel mai mic are şapte ani, dar tata are două neveste. Mama mea are doar şapte copii", a mai povestit Ousmane.

Pentru că familia sa nu avea posibilităţi, Viera juca fotbal desculţ pe coclaurii oraşului său natal:" La noi, la început, se joacă desculț, fără ghete".

Ca mulţi alţi fotbalişti, Viera nu joacă acum pe postul pe care a şi început sportul-rege. "Jucam la închidere, dar primeam foarte deş cartonaş roşu. Când am ajuns la naţională mi-au spus să joc fundaş central. Am făcut-o bine şi acolo am rămas. Acolo depun mai puţin efort, la mijloc e mult mai mult de alergat".

Obişnuit cu temperaturile cu multe grade peste zero din ţara sa natală, Viera a avut un şoc în momentul în care a văzut cum este iarna în România. "Fusesem la un turneu în Africa de Sud şi ninsese puţin. Erau 2 grade, nu cu minus, și leşinasem de frig... Aia nu era zăpadă... Aici era! După două zile de antrenament am zis că nu mai pot. Era frig. Am stat trei zile în hotel, fără să ies. Nici duş nu am făcut două zile...", a spus Viera.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Bulandra (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Alvaro Morata (EPA) jpg
Nadal (EPA) jpg
George Baldock (EPA) jpg
Rafael Nadal retragere jpg
George Baldock jpg
Wimbledon (EPA) jpg
Axel Tuanzebe (EPA) jpg
Jelena Dokić (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net