A doua cea mai mare umilință europeană pentru CFR Cluj

Ultima actualizare:

    Sârbii s-au distrat cu apărarea clujeană, înscriind când au vrut FOTO: Sportpictures.eu
Sârbii s-au distrat cu apărarea clujeană, înscriind când au vrut FOTO: Sportpictures.eu

Sezonul acesta pare că este cel al umilințelor pentru echipele de club din România. După rușinile pățite de FCSB și Universitatea Craiova, eliminate de echipe din Kazahstan, respectiv Albania, din Conference League, a venit rândul clujenilor de la CFR să se facă de râs. De data asta la Belgrad, cu Steaua Roșie, care i-a umilit cu un 4-0 sec. Este al doilea cel mai mare dezastru european al trupei ardelene.

Ardelenii au arătat ca o echipă de județ aruncată într-o luptă inegală cu un adversar care nici el nu a arătat cine știe ce. Numai că sârbii au știut exact să profite de erorile campionilor României, doar norocul făcând ca meciul să nu se termine cu o diferență mai mare. Chiar și așa, înfrângerea cu 0-4 este a doua cea mai umilitoare suferită de CFR Cluj în istoria participărilor în cupele europene, la egalitate cu eșecul suferit pe propriul teren în 3 noiembrie 2010, în fața lui Bayern Munchen, în grupele Ligii Campionilor. Recordul negativ îl deține eșecul suferit anul trecut, spre finalul ”domniei” lui Dan Petrescu, 0-5 cu AS Roma, în Italia. Un meci disputat în grupele Ligii Europa la 5 noiembrie 2020, în care tehnicianul de atunci a fost nevoit să evolueze, din cauza accidentărilor, cu cuplul de fundași centrali Ciobotariu – Manea. Interesant e că ce doi s-au regăsit și acum printre titularii dezastrului, numai că Manea a fost trecut pe partea dreaptă a apărării. Mai au pe conștiință ambele meciuri Camora, Deac (cu o prestație sub orice critică) și Debeljuh.  

La finalul meciului de la Belgrad, antrenorul Marius Șumudică a avut un discurs similar cu cele pe care le vedeam după eșecurile din Turcia, când toți ceilalți erau de vină pentru eșec. ”Am avut o prestaţie ruşinoasă. Este incredibil să faci astfel de cadouri, să iei astfel de goluri. Nici nu ştiu dacă trebuie să le mai antrenez eu. Practic am luat nişte goluri pe greşeli personale. Suntem obosiţi, am avut cele mai multe meciuri, avem o medie de vârstă înaintată. Am avut şi ghinion,s-a accidentat Chipciu, nu l-am avut pe Păun. Îmi e ruşine ca antrenor, sper că aceeaşi ruşine să simtă şi jucătorii. Va fi greu în retur, e science-fiction, Steaua Roşie e o echipă aşezată, noi am pierdut la duelurile unul la unul. Conducerea ştie cel mai bine ce are de făcut, dar au văzut şi ei meciul. Eu am contract doi ani cu CFR, îmi respect contractul, suntem calificaţi în Conference, e greu să întorci rezultatul. Nu poţi să antrenezi greşeli personale, sunt impardonabile”, a declarat tehnicianul după meci la Pro X. 

La conferința de presă, antrenorul s-a dezlănțuit și mai mult, conform trimisului ”Gazetei Sporturilor” în Serbia: ”Sper ca jucătorii mei să trăiască aceeaşi umilinţă pe care o trăiesc eu acum. În a doua repriză, am luat două goluri de cascadorii râsului. N-am văzut în toată cariera mea astfel de goluri, nici când antrenam în Divizia C. Trebuie să spunem adevărul, de fiecare dată am avut tăria să recunosc când am greşit, dar de data asta cred că ar fi trebuit să fie 6-7 jucători lângă mine, aici, să vă explice ei ce s-a întâmplat. Ar trebui să le fie ruşine de acest Petrila, un copil de 19 ani care şi-a dorit foarte mult în acest meci. Când faci cadou în astfel de meciuri, îl pui sub brăduleţ şi îi pui şi fundiţă, ce să fac eu de pe margine? Să iau pistol, să-l împuşc pe ăla când scapă pe contraatac? Nu mai pot să mai înghit, am înghiţit destul. Este cea mai neagră seară a acestui club, a acestor jucători, trebuie să şi-o asume fiecare. Unii cred că sunt senatori de drept, dar nu demonstrează nimic”, a declarat Șumi, conform sursei citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net