Acesta va fi noul punct de întâlnire al microbiștilor români: Muzeul Fotbalului

Harta iubitorilor fotbalului din România și din străinătate se va îmbogăți, începând cu vara acestui an, cu o nouă destinație: Muzeul Fotbalului din București. Primul muzeu dedicat fotbalului care se deschide în România va fi amplasat într-o clădire de peste 1.500 mp și opt etaje din Centrul Vechi al Capitalei, dedicată exclusiv expozițiilor și serviciilor conexe.

image
Fanii români vor avea un loc în care să se strângă și când nu sunt meciuri (FOTO: Sportpictures)

Ideea Football Museum Bucharest s-a născut din pasiunea noastră pentru fotbal și din dorința de a contribui la conservarea patrimoniului fotbalistic românesc și internațional. Credem că iubitorii fotbalului din România vor primi cu încântare ideea acestui proiect, mai ales că muzeele dedicate fotbalului sunt un important punct de atracție pe harta turistică a marilor metropole europene”  a declarat Romeo Bănică, Director Executiv Football Museum Bucharest.

image
Așa arată schița viitorului Muzeu al Fotbalului

Muzeul Fotbalul are toate șansele să devină chiar o destinație de referință pe harta turismului românesc, atât datorită localizării – este situat într-o clădire complet restaurată din zona istorică a Bucureștiului – dar și pentru că planul fondatorilor este de a găzdui mereu evenimente în care invitați speciali să fie foști sau actuali mari fotbaliști. De asemenea, se dorește ca muzeul să găzduiască numeroase colecții locale și internaționale, atât permanente, cât și temporare, cu valoroase obiecte de patrimoniu. Nu în ultimul rând, spațiile expoziționale vor fi amenajate în baza unui proiect de design adaptat noilor tehnologii.

image
Spațiile expoziționale din Muzeul Fotbalului vor fi cu tematică fotbalistică

Pe lângă spațiul expozițional, Football Museum Bucharest va include spații de evenimente, bistro/ football pub, cafenea și fan shop, aflate permanent la dispoziția vizitatorilor expoziției și a celor care caută modalități diferite de petrecere a timpului liber în Centrul Vechi al Capitalei. Organizatorii pregătesc, de asemenea, un plan de evenimente complet inedite care să îmbogățească experiența vizitatorilor și partenerilor muzeului și să mențină activ interesul comunității. Inaugurarea este programată pentru vara acestui an, iar fondatorii se așteaptă la un trafic de aproximativ 100.000 de vizitatori în primele 12 luni de la deschidere, atât români, cât și străini. Costurile de amenajare și deschidere se ridică la 1.200.000 EUR din finanțare exclusiv privată.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram

Kate Middleton, Prințul William, Harry și Meghan Markle (sursa foto OKMag)
kate middleton
colaj mormant elisabeta a II-a
image png
cub anca pandrea png
Melania şi Donald Trump
hot mascat jpeg
Oana Ionita in spital  jpg
Nicusor
Volodimir Zelenski FOTO Profimedia
image
image
image
image
Edi Iordanescu, Sportpictures jpg
Istvan Kovacs, EPA jpg
FC Hermannstadt   Sepsi OSK, Sportpictures jpg
CS Mioven FCU Craiova 1948, Sportpictures jpg
Poză mare CFR Petrolul, Sportpictures jpg
Rica Raducanu, Facebook jpg