Alibec face un meci mare pe an

Ultima actualizare:

    FCSB-istul e singurul vârf central din România care n-a marcat în primle 11 etape ale campionatului, deşi e titular la fiecare meciFOTOGRAFII: Sportpictures.eu
FCSB-istul e singurul vârf central din România care n-a marcat în primle 11 etape ale campionatului, deşi e titular la fiecare meciFOTOGRAFII: Sportpictures.eu

Sunt premize ca fanii celor de la FCSB să nu-l mai vadă prea curând pe Denis Alibec câştigând de unul singur un meci. Performanţa reuşită joi seară contra Astrei e una rară în portofoliul atacantului de 26 de ani.

Cel mai bine cotat fotbalist din Liga I a fost la înălţime în confruntarea FCSB – Astra (3-0), Alibec ucigându-şi fosta echipă cu două goluri şi o pasă decisivă de geniu, toate pe parcursul a numai 37 de minute. Steliştii sunt tentaţi să spună acum că l-au prins pe Dumnezeu de un picior, însă Denis Alibec e un atacant care a jucat rareori la un asemenea nivel. Drept dovadă, în ultimii cinci ani, de când s-a repatriat în Liga I (după experienţele eşuate la Inter, în Italia, şi la Mechelen, în Belgia), Alibec a strâns doar cinci partide în care a înscris mai mult de un gol. Practic, internaţionalul de la FCSB are o medie de un singur meci pe sezon în care îşi demolează adversarii, aşa cum a făcut-o contra Astrei.

Să le luăm pe rând. În 2012-2013, Alibec a pus umărul la salvarea de la retrogradare a Viitorului lui Hagi cu o „dublă” la Iaşi, care a adus echipei sale trei puncte de aur împotriva unei rivale directe. A urmat transferul la Astra, la jumătatea stagiunii 2013-2014, iar Alibec a avut nevoie de timp pentru acomodare. Totuşi, în ultima rundă, la Vaslui, Denis şi-a dovedit valoarea cu o altă „dublă” care a consfinţit un parcurs excelent al giurgiuvenilor. În următorul sezon (2014-2015), Alibec a pus umărul la titlul luat de Steaua, cu două goluri marcate în poarta celor de la Târgu Mureş, într-un moment în care ASA era lider. Din punct de vedere al eficacităţii, cel mai bun meci din cariera lui Alibec a fost în următorul an, 2015-2016. Pe Arena Naţională, viitoarea campioană Astra a spulberat-o cu 4-1 pe Dinamo, Denis Alibec punctând atunci de trei ori în poarta „câinilor”.

Ţinând cont de execuţia magnifică („rabona”, în termeni fotbalistici) care i-a pus mingea pe tavă lui Florin Tănase, se poate spune că Alibec a reuşit o nouă triplă în confruntarea FCSB – Astra, dar statistica nu va reţine decât două goluri în contul său. Privind trecutul, să fie acesta ultimul meci din actualul sezon în care Denis Alibec e „one man show”?

Reghe pleacă dacă nu ia titlul


    Reghecampf  a revenit pe  primul loc
Reghecampf a revenit pe primul loc

Victoria cu Astra i-a adus mai multă linişte lui Laurenţiu Reghecampf, cu atât mai mult cu cât Viitorul a pierdut, iar FSCB a revenit pe prima poziţie a clasamentului în play-off. Totuşi, antrenorul roş-albaştrilor îşi simte postul ameninţat, soarta sa depinzând de rezultatul luptei pentru titlu dintre FCSB şi Viitorul. „Sunt antrenorul Stelei, mai am un an de contract. Dacă nu iau campionatul, probabil voi fi schimbat”, a recunoscut Reghecampf.

Poate juca mâine la Craiova

După două goluri şi o pasă de colecţie contra Astrei, Denis Alibec s-a accidentat, antrenorul principal Laurenţiu Reghecampf fiind nevoit să renunţe la cel mai bun jucător al său încă din minutul 37. „Am suferit o mică înţepătură la inghinali”, a spus vârful lui FCSB la finalul partidei de joi contra Astrei. Ieri, Alibec a făcut un RMN, iar rezultatul a fost unul încurajator, atacantul putând reveni pe teren chiar mâine, în meciul cu Craiova de la Severin.

Meciurile «speciale» din cariera lui Alibec

Sezon    Meci (Scor)    Reuşite

2012-2013    Iaşi – Viitorul (1-2)    două goluri

2013-2014    Vaslui – Astra (1-4)    două goluri

2014-2015    Astra – Târgu Mureş (3-1)    două goluri

2015-2016    Dinamo – Astra (1-4)    trei goluri

2016-2017    FCSB – Astra (3-0)    două goluri

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net