Aşa arăta Danciu când s-a stabilit recordul pe care el l-a doborât

Ultima actualizare:

    Dănciulescu mai are  nouă meciuri până  va deveni primul jucător  român din istorie  care atinge cota 500 de  meciuri disputate în Liga 1
Dănciulescu mai are nouă meciuri până va deveni primul jucător român din istorie care atinge cota 500 de meciuri disputate în Liga 1

Dănciulescu a devenit weekendul trecut jucătorul cu cele mai multe prezenţe în Liga I, 491. Atacantul lui Dinamo a bătut astfel recordul de 490 de meciuri al lui Costică Ştefănescu, fixat pe 22 iunie 1988.

La acea dată, când Costică Ştefănescu s-a şi retras din activitate din tricoul Braşovului, la vârsta de 37 de ani, într-un meci cu Universitatea Craiova, Dănciulescu era un puşti care nici nu visa că va juca vreodată în primul eşalon. Pe 22 iunie 1988, „Corbul" avea 12 ani şi câştiga alături de Ionuţ Luţu şi Claudiu Niculescu un turneu de juniori pentru grupa lor de la CSS Slatina. La 5 ani de la această dată, „Corbul" a debutat însă în Liga I, într-un Electroputere - Universitatea Craiova, 2-2, iar după 8.873 de zile, adică după 24 de ani şi 15 săptămâni, Dănciulescu l-a învins şi pe Ştefănescu.

simeon stalpnicul png

Are 35 de ani, adică cu doi mai puţini decât avea fostul craiovean în momentul stabilirii recordului şi încă multe de arătat. Între cei doi mari coloşi există şi o similitudine, ambii bifându-şi legendarele recorduri în tricoul a trei echipe: Ştefănescu pentru Steaua, Universitatea Craiova şi FC Braşov, iar Dănciulescu pentru Electroputere Craiova, Steaua şi Dinamo. „Sunt mai puţin importante prezenţele pentru mine. Sunt supărat şi amărât că cei de la Mediaş au dat un gol de generic şi n-am câştigat meciul", a afirmat Dănciulescu, pentru care mai urmează un record: cel al lui Dudu Georgescu, golgheterul all-time al Ligii I.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net