Barcelona - Real Madrid, o «chinezărie»

Cum fotbalul a devenit de mult timp o afacere, potenţialul comercial oferit de Asia n-avea cum să fie evitat. De acest „virus" n-a scăpat nici super-confruntarea dintre Barcelona şi Real Madrid.

Deşi până acum începea chiar şi la ora României 23.00, „El Clasico" va avea diseară lovitura de start la ora 19.00 (adică la miezul nopţii pe Continentul Galben).

Iniţial, se vorbea despre ora 17.00 (22.00 în Asia), dar varianta a picat la solicitarea Realului, care a jucat miercuri seară în Liga Campionilor, având nevoie astfel de mai mult timp de odihnă. De altfel, pe lângă meciul direct de astăzi, Barcelona şi Real Madrid au stabilit să joace şi alte partide din campionatul Spaniei la lumina zilei, tocmai cu scopul de a putea fi urmăriţi „live" de fanii asiatici.

Miza financiară a acestui compromis este una enormă pentru ambele tabere. Ca exemplu, în mai 2012, Barcelona şi Real au semnat contracte de sponsorizare cu o companie producătoare de bere din Thailanda, care s-a obligat să verse în conturile celor două cluburi câte 16 milioane de dolari.

Pe lângă eternul duel dintre Messi şi Ronaldo, „El Clasico" de astăzi va însemna o premieră pentru alţi doi fotbalişti de top. Este vorba despre brazilianul Neymar, respectiv galezul Bale, ambii urmând să debuteze în derby-ul de tradiţie.

cine este sotia lui alexandru arsinel  crop 1664473092 jpg
maurice munteanu
david victoria beckham son brooklyn t jpeg
Adriana și Eliza Iliescu
jude law phillipa coan jpeg
cub anca androne png
horoscop
Catrinel Sandu familie Sarasota Florida jpg
Josep Borrell FOTO EPA-EFE
Georgia Meloni, vizită la o fabrică de mozzarella FOTO Profimedia
image
image
image
image
Rica Raducanu, Facebook jpg
Ana Bogdan, EPA jpg
Andrei Ivan, CSU Craiova, Sportpictures jpg
Ana Bogdan, EPA jpg
Razvan Burleanu, Sportpictures jpg
Sepsi jpg