Becali a găsit valetul perfect: Dică

Ultima actualizare:

    Dică a mai antrenat  pe FCSB din  postura de secund  al lui Mirel Rădoi,  acum doi aniFOTO; Sportpictures.eu
Dică a mai antrenat pe FCSB din postura de secund al lui Mirel Rădoi, acum doi aniFOTO; Sportpictures.eu

FCSB a bifat un an fără trofeu şi era normal să rămână fără antrenor. Oricum Reghecampf nu putea refuza oferta de la arabi aşa că Gigi Becali a ajuns din nou în punctul de a face ce-i place lui mai mult: să-şi aleagă angajaţi. Din păcate, aşa cum o arată şi ultimele rezultate ale echipei, o face după criterii greşite!

Gigi Becali nu mai este de mult o necunoscută în fotbal, dar după ce şi finul Mirel Rădoi a spus că nu mai vrea să audă în viaţa lui de patronul lui FCSB, e destul de clar! Cu latifundiarul din Pipera nu se lucrează, nu se colaborează! El spune şi tu execuţi! De aceea, antrenori ca Dan Petrescu nu vor veni prea curând la echipa lui Becali, care are astfel opţiuni limitate. Cum el nu caută competenţă, ci slugărnicie dusă la extrem, atunci doar un debutant sau cineva disperat poate accepta condiţiile lui Becali. Astfel, după foarte puţină bătaie de cap, Nicolae Dică, dublu campion cu Steaua, în 2005 şi 2006, a devenit soluţia ideală. Fostul mijlocaş pare că ştie în ce se bagă, dar nu poate refuza o astfel de mutare care să-l facă antrenor de primă divizie când nici el nu spera. Urmează însă clipe grele pentru tehnicianul de 37 de ani, mai ales că Gigi Becali i-a arătat din start cum stau lucrurile şi câtă greutate vor avea vorbele sale. “Mi-a plăcut la Dică şi gândirea lui despre fotbal în emisiunile de la Digi. Din ce văd, cunoaşte mult fotbal. Nu ştiu cât de mult îl va putea pune în practică în Liga 1, unde e mai greu. Aici trebuie mai multă personalitate. El chiar mi-a spus că deviza lui este muncă şi disciplină. Dacă ai astea două celelalte vin de la sine”, şi-a argumentat Becali alegerea, ziariştii prezenţi la “Palat” abţinându-se cu greu să nu izbucnească în râs. După această prezentare “măgulitoare”, patronul a ţinut să-i transmită lui Dică să-şi facă rost de un pix şi de o foaie de hârtie pentru că va scrie mult timp după dictare. “Dică a zis că vrea să joace 4-3-3. Bine, tată, schimbă tu sistemul şi după aia iţi dau eu sistemul şi jucătorii pe care să-i bagi. O să-mi propună şi nişte jucători pe care i-a văzut, dar eu ştiu jucătorii pe care trebuie să-i aduc. Voi ştiţi cum se lucrează la Steaua”, a lămurit Becali dilema. Că nici Dică n-are Licenţa Pro, e irelevant, iar patronul are rezolvare şi pentru această mică problemă. “El are licenţă de secund, o să aibă un antrenor pe margine cu el. Trebuie să-şi aleagă el, nu eu. Dacă vrea, să-l ia pe Ţiţi  Dumitriu! Să fie un om care să-l şi ajute!”, a declarat Becali. În aceste condiţii, grupele cupelor europene par vise pentru suporterii FCSB, tangibile doar printr-o pură întâmplare! Mai rămâne doar de văzut când vom auzi celebrul: “Du-te, Dică, du-te!”

Reghecampf, plătit ca un finalist de Ligă

simeon stalpnicul png

Laurenţiu Reghecampf a mers şi el ieri la reşedinţa lui Gigi Becali din Aleea Alexandru, dar nu pentru negocieri, ci pentru un simplu la revedere. Tehnicianul a reziliat de comun acord contractul cu FCSB şi de acum e liber să-şi joace pe degete ofertele regeşti pe care le are din Golful Persic. “Deocamdată nu m-am hotărât unde să merg. Am 2-3 oferte clare, toate din zona arabă. Săptămâna vitoare o să mă întâlnesc cu oamenii şi o să iau cea mai bună decizie”, a recunoscut Reghecampf. Acesta n-a spus însă şi că propunerea de la Al Wahda, locul 5 în Emirate sezonul recent încheiat, e ceva de domeniul fantasticului. Şeicii din Abhu-Dhabi i-au oferit lui “Reghe” 4 milioane de euro pe an, cu tot cu bonusuri, salariu cu care ar intra lejer şi în top 20 cei mai bine plătiţi antrenori din Europa. Atât câştigă Mircea Lucescu la Zenit, dar şi Maximilan Allegri, antrenorul finalistei Ligii Campionilor şi probabil viitoarea campioană a Italiei, Juventus Torino.

Muniru, Tamaş şi Moke vor pleca

Tot Gigi Becali a vorbit şi despre cum se va reconfigura FCSB în această vară. Şi aici, totul e un mare haos, logica plecărilor şi venirilor reducându-se la simpatia sau antipatia latifundiarului pentru un jucător sau altul. “Vor pleca Muniru, Tamaş, Moke şi posibil Achim, deşi Dică mi-a zis că vrea să-l ţină... O să aducem alţii. Larie e 100% luat, Junior Morais e 99%. Poate îl iau pe Budescu. Deac aşteaptă. Dacă CFR iese din insolvenţă, rămâne acolo, dacă nu, vine la noi”, a făcut patronul planul pentru echipa care să nu mai rateze titlul anul viitor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nikolai Patruşev foto twitter
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net