„Câinii” au inima slabă. Sunt blestemați dinamoviștii?


    Eugen Neagoe
Eugen Neagoe

Infarctul suferit de Neagoe vine după alte tragedii similare petrecute cu sportivi care au jucat sau au trecut pe la Dinamo.

Eugen Neagoe a trecut cu bine peste stopul cardio-respirator care i-a pus în pericol viața în timpul meciului Dinamo – Craiova (0-2). Pare să fie un blestem care urmărește gruparea din Ștefan cel Mare, afectată în trecut de decesele fotbaliștilor Cătălin Hîldan și Patrick Ekeng.

La 51 de ani, antrenorul dinamovist a fost pus la grea încercare de un infarct provocat de stresul adunat în ultimele săptămâni, dar și de ritmul de viață dezordonat, cu multe țigări (aproape trei pachete pe zi!) și cafele în exces. „Stop cardio-respirator prin tahicardie ventriculară pe fond de tabagism” a fost diagnosticul pus de medicii de la Spitalul de Urgență Floreasca, acolo unde Neagoe a rămas internat la secția de cardiologie. Conștient și cooperant, tehnicianul a depășit pericolul vital, evitând astfel o nouă tragedie pentru „câini”. Toți cei prezenți duminică seară pe Arena Națională s-au gândit la ce e mai rău, amintirea camerunezului Patrick Ekeng, decedat în 2016 din motive asemănătoare, fiind încă proaspătă. De această dată, echipajele de intervenție de la stadion au acționat ca la carte, Neagoe fiind resuscitat chiar pe marginea terenului, sub cooordonarea doctoriței de pe ambulanță. De asemenea, nimeni nu poate să-l uite pe „unicul căpitan” Cătălin Hîldan, victimă a unui stop cardiac în 2000, la numai 24 de ani, îmtr-o partidă amicală a celor de la Dinamo.

Mergând mai departe, în 1993, fostul internațional Michael Klein a murit în timpul unui antrenament al echipei germane Bayer Uerdingen, la trei ani după ce a plecat de la Dinamo. Nu în ultimul rând, chiar dacă n-a fost răpus de un infarct, ci de un atac barbar la Veszprem, handbalistul Marian Cozma (crescut la Dinamo) completează această listă de evenimente triste legate de clubul bucureștean.

Pentru Eugen Neagoe urmează o perioadă de recuperare de câteva luni în care va fi obligat să stea departe de fotbal. Practic, Dinamo a rămas fără antrenor principal, iar conducerea clubului va anunța în perioada următoare cine se va ocupa de pregătirea tehnică a echipei. Nu-i exclus ca Neagoe să renunțe de tot la antrenorat, fiind presat în acest sens de membrii familiei, în special de soție și de fată.

cub toma caragiu png
cub irina margareta nistor png
cub horoscop iertare png
Prințul Harry jpg
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
razvan theodorescu 7699918 Mediafax Foto Cristian Radu Nema jpg
cub adriana iliescu și eliza png
image
image
image
image
image
image
Edjouma fcsb cfr cluj jpg
Hagi, Getty jpg
SITE Rapid (Sportpictures) jpg
Cupa Davis, Facebook jpg
Dan Petrescu, Sportpictures jpg
CR7 jpg