Campioană printre gunoaie

Ultima actualizare:

    Fanii lui Auxerre au  aruncat pe teren  cu hârtie igienică  şi mingi de tenis (fotografii: reuters)
Fanii lui Auxerre au aruncat pe teren cu hârtie igienică şi mingi de tenis (fotografii: reuters)

Cu „mizeria" de la meciul Auxerre - Montpellier (1-2) e obişnuit doar patronul proaspetei campioane a Franţei, care a făcut bani din colectarea de deşeuri.

Finalul de stagiune în Ligue 1 a fost dominat de haos. Programate la aceeaşi oră, partidele ultimei etape au oferit dramatism atât în lupta pentru titlu cât şi în cea pentru evitarea retrogradării, dar au produs şi scene violente, care n-au nimic de-a face cu fotbalul.

Capul de afiş al incidentelor l-a ţinut întâlnirea de la Auxerre, unde oaspeţii de la Montpellier aveau nevoie de un egal pentru a se proclama în premieră campioni ai Franţei.

Cum cei de la Auxerre erau deja matematic retrogradaţi, fanii gazdelor au folosit partida cu scopul de a-şi vărsa nervii. Astfel, jocul a fost întrerupt timp de 20 de minute în startul reprizei secunde după ce pe teren au aterizat mingi de tenis şi role de hârtie igienică.

Meciul s-a reluat, dar în minutul 80 a luat o nouă pauză, de această dată din cauza unor fumigene aruncate din tribune. Printre toate aceste "gunoaie", Montpellier a realizat una dintre cele mai mari surprize din istoria fotbalului din Hexagon.

Cu o echipă fără mari posibilităţi financiare şi fără fotbalişti cu nume, echipa din sudul Franţei le-a luat faţa miliardarilor de la PSG, depăşind şi alte cluburi de tradiţie, precum Lyon sau Marseille.

Conduşi de «Prigoană al Franţei»

Omul din spatele succesului lui Montpellier este omul de afaceri francez Laurent Nicollin, care şi-a făcut un nume colectând deşeuri, ocupaţie binecunoscută la noi lui Silviu Prigoană.

"Montpellier, campioana Franţei? Dacă aş fi în locul celor de la Marseille, PSG, Lyon, Lille sau Rennes, mi-aş înfige un cârnat în fund. Umilinţă mai mare nu există", a spus Nicollin înainte să câştige campionatul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net