Cel mai valoros ”11” din Liga 1, dominat de clujeni. CFR are 4 titulari

Ultima actualizare:

Pauzele competiționale reprezintă momentele ideale pentru prezentarea unor elemente de statistică, iar alcătuirea celui mai valoros ”11” din Liga 1, făcut pe baza cotelor jucătorilor, este, într-un fel, o oglindă a valorii întrecerii interne. Lider în clasament, CFR Cluj conduce și în numărul de jucători dat în această formație ideală, formată după cotele actualizate ale celor de la transfermarkt.com.

Burcă și Debeljuh sunt doi dintre jucătorii dați de CFR în echipa ideală (FOTO: Sportpictures)
Burcă și Debeljuh sunt doi dintre jucătorii dați de CFR în echipa ideală (FOTO: Sportpictures)

Echipa antrenată de Dan Petrescu dă patru jucători în această formație. Nu întâmplător, trei dintre ei sunt cu profil defensiv. Pe partea dreaptă a apărării îl avem pe Cristi Manea, care este cotat de site-ul specializat transfermarkt.com la valoarea de 2,7 milioane de euro. Campion în toate rândurile în care clujenii au cucerit titlul în ultimii patru ani, Manea speră să revină la forma care l-a făcut, cu ani în urmă, cel mai tânăr internațional român, record bătut acum două luni de jucătorul lui Hagi de la Farul Constanța, Enes Sali. Tot în linia de fund, dar ca apărător central, îl regăsim pe Andrei Burcă. Acesta e cotat la 3,5 milioane de euro, aceasta fiind cea mai mare valoare de piață la care a fost cotat până acum. Revenit după o accidentare care l-a ținut departe de gazon mai multe luni, el a redevenit și titular în naționala României. Fără folos, căci tot s-a ratat calificarea în barajul pentru Cupa Mondială.

În linia de mijloc descoperim un jucător cu veleități clare defensive: închizătorul Mihai Bordeianu. Revenit în Liga 1 la CFR Cluj după o experiență mai puțin plăcută în zona arabă, jucătorul de 30 de ani este cotat la 1,4 milioane de euro, o sumă destul de mică pentru un jucător care îndeplinește un rol atât de important, dar suficientă pentru a-i surclasa pe rivalii săi pe acest post. Al patrulea clujean aflat în echipa de ”start” a celor mai scumpi jucători din Liga 1 este atacantul Gabriel Debeljuh. Cotat la 1,6 milioane de euro, el este, alături de Omrani, cel mai scump jucător străin din campionatul nostru. A fost preferat ca ”titular” doarece în ultimele etape s-a dovedit decisiv în obținerea unor victorii care au dus pe CFR la o serie incredibilă de 9 succese consecutive fără gol primit.

Echipa celor mai valoroși jucători din Liga 1
Echipa celor mai valoroși jucători din Liga 1

FCSB dă trei jucători echipei ideale

Pe locul secund în clasamentul echipelor care dau jucători acestei formații ideale din Liga 1 este FCSB. Evident, vârful ei de lance este chiar căpitanul Florin Tănase. Acesta a ajuns să valoreze, după ultima actualizare, 5,5 milioane de euro, fiind cel mai bine cotat jucător din întreaga primă ligă din România. Este secondat de Florinel Coman, jucătorul care, deși a pierdut în șase luni nu mai puțin de un milion de euro din valoare, din cauza accidentărilor repetate, tot mai este cotat la 4 milioane de euro, fiind al doilea român ca valoare nu doar din această echipă, dar și din campionat. E de așteptat ca după pregătirea de iarnă el să revină la forma pe care o avea acum un an și ceva, când părea principala sursă de îmbogățire a patronului său, Gigi Becali. Al treilea jucător de la FCSB în această formație este, surprinzător, fundașul central Iulian Cristea. Jucător criticat deseori de ”patronul-antrenor”, ținut de multe ori pe bancă, el este cotat la 1,5 milioane de euro, sumă cu care și-a câștigat un loc de ”titular” în această echipă ideală.

Universitatea Craiova îi are pe Pigliacelli și pe Bancu

Cu doi jucători, Universitatea Craiova a prins podiumul în această formație. Oltenii dau portarul, pe italianul Pigliacelli, care este cotat la 1,4 milioane de euro, deși parcă în acest sezon nu a mai avut prestațiile sigure din anii precedenți. Totuși, a rămas cel mai bine cotat goal-keeper din prima divizie, ceea ce poate fi un semnal de alarmă pentru ceilalți jucători de pe acest post. Al doilea oltean prezent în această formație este chiar căpitanul ”Științei”, Nicușor Bancu. Fundașul stânga al naționalei a avut prestații slabe în acest an, ceea ce i-a și adus o scădere de cotă de 100.000 de euro la ultima actualizare, dar tot a rămas cu o valoare de 1,9 milioane, care l-a ”titularizat” pe flancul stâng al acestei echipe ipotetice.

Ciobanu, surpriza de la Farul Constanța

Surpriza vine la mijloc de la Constanța, acolo unde mijlocașul central al Farului, Andrei Ciobanu, s-a infiltrat în formația ideală. El are o cotă de 1,5 milioane de euro, și demonstrează că Gică Hagi știe ca nimeni altul să crească jucători valoroși.

Dinamovistul Deian Sorescu este titular și în această echipă

În fine, ultimul ”titular” este port-stindardul penultimei clasate, Dinamo. Deian Sorescu, jucător pe care fanii l-au batjocotit în ultimul hal fără a avea el vreo vină, demonstrează și prin cota de pe transfermarkt că este cea mai bună extremă dreapta din campionat. El are o valoare estimată la 1,9 milioane de euro, însă este de așteptat ca startul părții a doua a Ligii 1 să nu-l mai găsească în țară, pentru că, așa cum a declarat la Digi Sport, nu poate trece de incidentul din finalul sezonului trecut, când fanii l-au dezbrăcat de tricou.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net