CFR Cluj a spart gheața. Campioana a reușit să câștige

Ultima actualizare:

După patru egaluri la rând, campioana României a izbutit să câștige (2-1), la Mediaș, însă printr-un gol marcat în prelungiri. CFR Cluj a evitat in extremis un nou semieșec. Și pe lângă efectele auspra clasamentului, acesta ar fi putut să fie catalogat drept jenant în contextul în care gruparea sibiană se confruntă cu mari probleme financiare, fiind și depunctată recent.

Clujenii sărbătoresc victoria alături de fani (Foto: sportpictures.eu)
Clujenii sărbătoresc victoria alături de fani (Foto: sportpictures.eu)

După patru egaluri la rând, campioana României a izbutit să câștige (2-1), la Mediaș, însă printr-un gol marcat în prelungiri. CFR Cluj a evitat in extremis un nou semieșec. Și pe lângă efectele auspra clasamentului, acesta ar fi putut să fie catalogat drept jenant în contextul în care gruparea sibiană se confruntă cu mari probleme financiare, fiind și depunctată recent.

Victorios, antrenorul Dan Petrescu a declarat, după meci, că speră ca formaţia sa să mai obţină victorii astfel, in extremis. “Parcă de mult timp n-au mai fost aşa cinci meciuri să le trăim la intensitate maximă. Nu e uşor ca antrenor. Ca anul ăsta n-a fost niciodată aşa la CFR. E clar că nu mai sunt jucătorii din trecut. Nu e uşor până când voi face echipa să înţeleagă că trebuie să ne apărăm bine. Aveam nevoie de o victorie mai ales în ultimul minut, având în vedere ultimele meciuri. Sper ca în viitor să mai dăm goluri în minutul 90 şi să câştigăm pentru că sentimentul e altul”, a spus Petrescu la posturile care transmit Liga 1.

Neguț a dat golul victoriei în minutul 4 al prelungirilor (Foto: sportpictures.eu)
Neguț a dat golul victoriei în minutul 4 al prelungirilor (Foto: sportpictures.eu)

Jucătorii grupării sibiene sunt pe picior de plecare

De partea cealaltă, Ilie Poenaru s-a declarat nemulţumit de faptul că liderul a obţinut transferul lui Yuri cu o zi înainte de meciul direct. “Mă deranjează foarte tare. Dacă cei de la CFR şi Craiova şi-au exprimat dorinţa de a-l transfera nu este normal să-l transferi cu o zi înainte de meci. A fost contactat de CFR. Au trimis pe mail de vreo săptămână. Nu am acceptat, nu am fost de acord cu suma. Astăzi sau ieri au acceptat oferta pe care eu am transmis-o mai departe, dar nu este normal să se întâmple acum. Jucătorul în ultimele zile a fost foarte bulversat. Mi-a spus că el nu poate prin prisma faptului că e posibil să greşească şi nu vrea să se compromită. Am decis să-l las să stea acasă. Nu este ok ce s-a întâmplat”, a declarat Poenaru la Digi Sport.

Pe de altă parte, antrenorul lui Gaz Metan a mărturisit că a ajuns la capătul răbdării din cauza problemelor financiare de la club. “Am primit un gol nemeritat (n.r. – în prelungiri). Este un rezultat nemeritat. Un egal îl meritam cu prisosinţă. Sunt mândru de aceşti jucători. Într-o situaţie ca a noastră nu ştiu ce echipe ar putea să reacţioneze aşa. I-am felicitat pentru ce au făcut în această seară”.

Poenaru a subliniat că lucrurile nu mai pot continua la fel. ”Jucătorii au ajuns la saturaţie. Nimeni nu le spune nimic. Nu se spune care este exact situaţia, ce vom face. Jucătorii nu mai vor să mai stea. Nu pot să-i mai ţin. Au probleme destul de grave acasă. N-au bani, sunt împrumutaţi”.

Antrenorul s-a referit și la situația paradoxală în care se află echipa. ”În oraşul Mediaş sunt bani. Nu se vrea. Şi cu asta basta! Am ajuns la capătul răbdării. Eu vreau să-mi fac munca, dar s-ar putea ca în două zile să nu mai am cu cine. Numai antrenor să nu fii! Numai în situaţia mea şi în postura mea să nu fii în acest moment. Este o incertitudine totală. Vom vedea zilele următoatre ce se va întâmpla şi ce decizie vom lua”, a spus Poenaru.

Se vorbește despre preluarea echipei din Mediaș

Component al echipei din Mediaş, Ioan Filip a vorbit și el despre situația complicată în care se află el și colegii săi. ”Suntem într-o situaţie foarte grea. Nu ştiu dacă va mai rămâne vreun jucător la echipă până luni. Ne-au fost scăzute deja două puncte. Săptămâna viitoare urmează alte două. Cred că luni toţi jucătorii vor pleca. Nu se mai poate. Aşa este foarte greu”.

Filip a subliniat că situația nu este de ieri, de azi. ”Nu poţi rămâne nouă luni fără bani. Nu se mai poate în halul ăsta. Am fost păcăliţi. Am fost minţiţi. Am crezut, dar nu mai putem. Am înţeles că a fost o şedinţă cu un om foarte puternic financiar. Trebuie să ia o decizie rapidă pentru că noi nu mai putem. Toată lumea vrea să plece luni”.

Jucătorul a mai spus că, probabil, la echipă vor mai rămâne cei de aici din Mediaş. ”Daca nu ai un viitor, nu ai de ce să rămâi. Avem toţi familii, copii. Toţi ne gândim la viitor. Aşa nu se mai poate. FRF trebuie să facă ceva. Jucătorii din Liga 1, noi toţi, trebuie să facem ceva. Nu se mai poate. Suntem neplătiţi. Jucăm pe burta goală. Nu ştim cine conduce. Nu avem cu cine să vorbim în afară de Mister. E singurul care ne mai spune ceva, şi nici el nu ştie adevărul”, a declarat Ioan Filip, potrivit digisport.ro.

Şi Gabriel de Moura a vorbit despre problemele financiare de la Gaz Metan. "Vă mulţumesc pentru felicitări, da, am ajuns la 100 de meciuri. Acesta e fotbalul şi, având în vedere situaţia prin care trecem, e dificil să mai ai cuvinte, să mai spui ceva acum. E multă presiune de 5 luni, nu e uşor, avem familii, dar eu sunt mândru de ce am făcut până acum. Nu ştiu de ce mai stau, încerc să ajut echipa, dar în zilele următoare chiar nu ştim ce vom face, ce va fi la club, pur şi simplu nu ştim. Sper ca cineva să ne salveze, ştiu că e dificil, dar nu ştim ce facem mine", a spus De Moura.

Deaconu a avut câștig de cauză în litigiul cu Gaz Metan (Foto: sportpictures.eu)
Deaconu a avut câștig de cauză în litigiul cu Gaz Metan (Foto: sportpictures.eu)

Sibienii au fost depunctați în cazul Deaconu

Comisia de Disciplină din cadrul FRF a decis ca gruparea Gaz Metan Mediaş să fie sancţionat cu scăderea a două puncte şi interzicerea dreptului de a transfera şi legitima jucători. Hotărârea a fost luată ca urmare a litigiului dintre clubul sibian și Deaconu Octavian Ronaldo Andrei, acesta din urmă solicitând primirea drepturilor salariale. ”În temeiul art. 85.1.b din RD, se sancţionează clubul CS Gaz Metan Mediaş cu măsura interzicerii dreptului de a transfera şi/sau legitima jucători în calitate de club cesionar şi cu scăderea a două puncte pentru perioada 25.01.2022-08.02.2022. Termen 02.03.2022”.

Gaz Metan – CFR 1-2

Au marcat: Filip (min. 64), respectiv Petrila (min. 33) şi Neguţ (min. 90+4)

Gaz Metan: Buzbuchi – De Moura, Matricardi, Horj, Dobrescu (Chamed, 61) – Junior, Lixandru – Grădinaru (Kanda, 90), Filip, Trif – Irobiso.

Antrenor: Ilie Poenaru

CFR Cluj: Hindrich – Manea (Susic, 83), Graovac, Burcă, Camora – Păun (Neguţ, 72), Boateng, Deac (Bordeianu, 83) – Omrani, Debeljuh (Buş, 65) – Petrila (Sacko, 72).

Antrenor: Dan Petrescu

Arbitru: Ionuţ Coza

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net