CFR Cluj, campioană în amicale

Ultima actualizare:
La 2 martie încep meciurile din Liga I (Fotografii: Mediafax)
La 2 martie încep meciurile din Liga I (Fotografii: Mediafax)

Perioada de pregătire pentru returul campionatului este la jumătate, iar echipele din Liga I pot fi evaluate sumar. După aproape o lună de cantonamente, sală de forţă şi jocuri amicale, reiese că CFR şi Vaslui par mai în formă, iar Steaua, Dinamo şi Rapid se caută.

Liga I a fost împărţită în două în această perioadă. Echipele cu dare de mână, din prima parte a clasamentului, n-au stat prea mult îm ţară. La maximum o săptămână după reunire, odată ce şi-au făcut încălzirea, au plecat pe Costa del Sol, în Spania. Aici au urmat antrenamente moderne, direct cu mingea, iar forţa a fost reprezentată de exerciţiile în sală.

Imediat, toate aceste echipe care au ales şi şi-au permis să efectueze două cantonamente în străinătate, au susţinut şi o serie de partide amicale, cu adversari puternici, în care nu s-au descurcat însă prea bine. Celelalte echipe, mai sărace şi care se bat la retrogradare, s-au pregătit mai întâi la munte, în stilul vechi şi abia de săptămâna viitoare merg în Antalya pentru antrenamente cu mingea şi jocuri amicale.

Pe scurt, din această primă parte a pregătirilor, CFR şi Vaslui par cele mai în formă, în ciuda ultimei înfrângeri a moldovenilor, Steaua, Dinamo şi Rapid încearcă să ajungă la o formulă de bază, iar echipele mici se pregătesc spartan pentru a rezista fizic. Restul echipelor din subsolul clasamentului au preferat mai întâi să se pună la punct fizic, iar antrenorii nu le-au arătat încă mingea juătorilor.

Returul începe pe 2 martie, adică peste fix o lună. Citiţi mai jos o analiză amplă a granzilor şi alăturat programul de pregătire al celor 18 competitoare.

La 2 martie încep meciurile din Liga I (Fotografii: Mediafax)
La 2 martie încep meciurile din Liga I (Fotografii: Mediafax)

Băieţii lui Laurenţiu Reghecampf au jucat cele mai multe meciuri amicale până în acest moment, cinci, obligaţi şi de timpul scurt care mai este până la jocul cu Ajax Amsterdam, din Liga Europa. Steaua a pierdut trei meciuri, a câştigat unul şi a terminat la egalitate altul. Nevoia de un atacant pur sânge rămâne, pentru că nu se poate sta doar în Rusescu, iar Nikolici, Costea şi Tatu nu par în formă. În apărare, Râpă trebuie să se adapteze în banda dreaptă, unde n-a dat încă satisfacţie, iar în stânga rămâne de ales între Latovlevici şi Pârvulescu. În rest, Steaua e aceeaşi echipă solidă şi greu de bătut dacă nu face gafe personale.

Dinamo a ales, după ani de pregătire modernă, să se întoarcă la chinurile muntelui. Cornel Ţălnar i-a rupt pe Dănciulescu şi compania în Poiana Braşov, unde au jucat doar două meciuri cu echipe de ligi inferioare, câştigate clar, dar irelevant. După această acumulare fizică, Dinamo va juca abia de săptămâna viitoare meciuri tari, în Spania, asta dacă jucătorii renunţă la greva cu care ameninţă pentru că sunt neplătiţi. Chiar şi fără jocuri tari în picioare, se vede cu ochiul liber că Dinamo are mare nevoie de întăriri în compartimentul defensiv, unde s-a improvizat foarte mult. Situaţia cea mai dramatică este pe partea stângă, unde după plecarea lui Pulhac, nu mai are efectiv cine să joace.

Cel mai bine dintre toate echipele din Liga I arată totuşi CFR Cluj. În ciuda faptului că i-a pierdut pe Bastos şi pe Sougou, vânduţi pe bani grei în Emirate şi în Franţa şi se vor despărţi şi de Nuno Diogo, Buş, Aguirregaray, Luis Alberto şi Nicoară, trupa lui Paulo Sergio e invincibilă în amicale. Kapetanos a redevenit vioara întâi în atac, Rui Pedro ameninţă să fie noul Bastos, Cadu conduce imperial apărarea, iar poarta e asigurată de Felgueiras. Noile achiziţii, Maah, Muniru şi revenirea lui Weldon par şi ele inspirate, iar clujenii visează să treacă de Inter Milano.

La lipsuri poate fi trecut ungurul Adam Vaas, a cărui accidentare pare mai gravă decât se credea iniţial şi probabil acesta va pierde şi returul.

La 2 martie încep meciurile din Liga I (Fotografii: Mediafax)
La 2 martie încep meciurile din Liga I (Fotografii: Mediafax)

Giuleştenii s-au antrenat şi ei bătrâneşte, la ProRapid, dar au 20 de zile la Marbella pentru a-şi da seama dacă salvarea de la retrogradare este un obiectiv real, sau o simplă ironie a rivalilor. Până acum, lucrurile sunt undeva la mijloc. Puştii promovaţi forţat de la echipa a doua nu sunt de Liga I, iar posturile pe care sperau să le acopere cu ei trebuie acoperite cu jucători cu experienţă. Asta pentru că în afară de Ciolacu şi Alexandru Coman, niciun puşti nu pare în stare să ajute Rapidul în retur. Cele mai mari probleme sunt şi la Rapid în apărare, dar îmbucurător este că, în ciuda pierderilor masive din această iarnă, echipa a rămas puternică de la mijloc în sus.


    La 2 martie încep meciurile din Liga I (Fotografii: Mediafax)
La 2 martie încep meciurile din Liga I (Fotografii: Mediafax)

FC Vaslui şi Petrolul Ploieşti se comportă diferit. Moldovenii au făcut o singură repriză proastă la Copa del Sol, prima, cu Copenhaga, în care au luat 4 goluri. În schimb, prahovenii acuză pierderile lui Galamaz, Cristea sau Bokila şi au fost înfrânţi de Qabala, o echipă modestă din Azerbaidjan. Astra Ploieşti şi Pandurii Târgu Jiu, adică echipele de pe locurile 2 şi 3 în Liga I, nu pot fi încă evaluate având în vedere că n-au jucat decât câte două amicale până acum. Rămâne de văzut dacă Astra poate ţine ritmul şi dacă Pandurii va mai fi aceeaşi fără Grigoraş.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Orasul Vilnius FOTO getyourguide.com
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net