Chiricheş la AC Milan

CLIIMA20120613 0138 1 jpeg
Chiricheş nu a jucat decât un retur la Steaua şi poate face pasul spre marea performanţă (foto: Mediafax)

Lui Vlad Chiricheş i-a trebuit doar un retur în tricoul celor din Ghencea pentru a fi remarcat de milanezi şi a face pasul spre Serie A, unul dintre cele mai puternice campionate ale lumii.

Ziaristul italian Alfredo Pedulla a anunţat într-o emisiune tv că AC Milan îl vrea pe Vlad Chiricheş, informaţia fiind confirmată şi de site-ul „Tuttomercatoweb".

Milanezii vor să dea şase milioane de euro pentru el după ce au încasat 46 de milioane de euro de la PSG în urma transferului fundaşului brazilian Thiago Silva.

„Am avut o ofertă pentru Chiricheş de şase milioane de euro, dar eu am cerut zece. Oferta nu era din Franţa, era din Italia. El e un fundaş cum nu prea găseşti în afară, are forţă, tehnică şi viteză", a anunţat şi Gigi Becali.

Chiricheş a început fotbalul la Bacău, în curtea Şcolii nr. 10, alături de actualul portar de rezervă de la Manchester City, Costel Pantilimon.

„La opt ani m-am dus la juniorii lui FCM Bacău, unde am rămas timp de trei ani. Apoi am trecut la Liceul Sportiv. Jucam mijlocaş stânga, n-aveam nici o treabă cu postul de stoper.

Mama a fost mereu omul decisiv pentru mine, fiindcă, dincolo de faptul că m-a susţinut, a fost cea fermă, a pus piciorul în prag şi mi-a zis că în viaţa mea fotbal fără şcoală nu va exista", a explicat stelistul.

În 2004, a ajuns la Şcoala de Fotbal „Ardealul" din Cluj şi după numai doi ani, în cadrul unui turneu, i-a impresionat pe portughezii de la Benfica şi a fost luat la grupele de juniori ale clubului.

„După prima săptămână, Camacho, antrenorul primei echipe, m-a chemat la antrenamentele lor. Era ceva uluitor, însă am avut primul mare ghinion, a trebuit să mă operez de menisc.

Am stat două luni, am revenit, începusem iarăşi să joc, Camacho avea discuţii multe cu mine, îmi zicea că mă place, însă a urmat ceva teribil.

O fractură îngrozitoare la femur. Atunci a fost momentul meu de declin, mă gîndeam că poate n-o să mai pot juca", a dezvăluit trist Chiricheş.

S-a întors acasă şi a luat-o de jos: a evoluat în Liga a II-a, la Internaţional Curtea de Argeş, apoi Liga I, la Pandurii Târgu-Jiu, şi din iarnă e la Steaua, suma de transfer fiind de 750.000 de euro.

image
Chiricheş nu a jucat decât un retur la Steaua şi poate face pasul spre marea performanţă (foto: Mediafax)
Regele Charles FOTO Getty Images jpg
BeFunky collage (6) jpg
meghan markle jpg
bianca dragusanu
gyuri pascu si daniela marin
foto1 visarion alexa la tribunal Mediafax Foto Eduard Vinatoru jpeg
10 gina pistol rochie maria lucia hohan chefi la cutite 3 jpg jpeg
vladimir putin si bomba nucleara
ceapa de buzau camp producatori (1) png
platou unt foto Instagram/oliveandpinecharcuterieco JPG
image
image
image
image
bancu meci bosnia si hertegovina jpg
Becali
Marco Asensio (dreapta), EPA jpg
Edi Iordanescu, Sportpictures jpg
Echipaj 8+1 feminin canotaj, Facebook jpg
Meci retragere Federer Foto EPA EFE