Ciprian Tătărușanu: «N-am dormit toată noaptea după meciul cu Albania!»

Ultima actualizare:

    Golul primit cu  Albania la Euro  i-a provocat  coşmaruri lui  Ciprian TătăruşanuFOTOGRAFII: Guliver/ GettyImages
Golul primit cu Albania la Euro i-a provocat coşmaruri lui Ciprian TătăruşanuFOTOGRAFII: Guliver/ GettyImages

Ciprian Tătăruşanu este titular incontestabil în poarta naţionalei. A lipsit de la meciul cu Muntenegru, primul din mandatul selecţionerului Daum, din cauza unei accidentări, dar acum a revenit şi este apt sută la sută pentru duelurile cu Armenia şi Kazahstan, din preliminariile Mondialului din Rusia. Fotbalistul de 30 de ani a mărturisit că a depăşit momentul Euro, atunci când greşeala lui din meciul pierdut cu Albania a fost fatală naţionalei.

  • Click!: Au trecut aproape trei luni de la Campionatul European. Cum vezi acum, analizând la rece, prestaţia voastră?

Ciprian Tătăruşanu: Nu suntem mândri de ce s-a întâmplat, dar nici nu facem o dramă că nu am ieşit din grupe. Nu a fost vorba de ghinion, la momentul respectiv atât a fost valoarea noastră. Nu ne simţim looseri, nu am capotat, ne-am calificat la Euro, acela era obiectivul, că nu am mers mai departe, aşa a fost situaţia.

  • Personal, îţi reproşezi ceva?

Îmi reproşez mereu lucruri atunci când se pierde un meci, mai ales fiind portar, orice ezitare înseamnă gol, e în totalitate vina mea. După meciul cu Albania am suferit, nu am dormit, m-am gândit toată noaptea la ce se întâmplase. Asta e meseria de portar, foarte grea, dar una dintre cele mai frumoase. 

  • Să revenim la campania de calificare la Mondial. Ne aşteaptă meciurile cu Armenia şi Kazahstan. Ne mulţumim cu patru puncte?

Nu va fi uşor, fotbalul s-a schimbat foarte mult, orice meci e greu, sper doar să fim în cea mai bună formă şi să obţinem două victorii. Este oricum devreme să vorbim de calificare sau de o eventuală necalificare. Nici dacă le câştigăm pe cele două meciuri care urmează,  nu suntem calificaţi.

  • Eşti de acord că Polonia are prima şansă, noi ne luptăm pentru locul doi?

Dacă ar fi să analizăm individual loturile, Polonia are cea mai valoroasă echipă, dar au remizat în Kazahstan... încă o dovadă că în fotbal se poate întâmpla orice. Nu neapărat numele de pe foaia de joc îţi aduce trei puncte.

  • În lipsa lui Raţ, s-a pus problema unui nou căpitan, numele tău n-a fost pomenit, deşi eşti unul dintre cei mai experimenţaţi jucători de la naţională. Te-ai simţit exclus?

Nu am fost deranjat de acest lucru. La urma urmei, selecţionerul decide acest lucru, iar noi nu avem ce face decât să respectăm alegerea pe care a făcut-o.

«Concurenţa cu Pantilimon şi Lung e mereu benefică»

simeon stalpnicul png

Tătăruşanu, Pantilimon şi Silviu Lung jr. Aceştia sunt cei trei portari pe care naţionala s-a bazat în ultima perioadă, titular fiind – dacă nu a fost accidentat – golkeaperul Fiorentinei. ” Fiecare ne dorim să jucăm, eu încerc să-l conving pe selecţioner că sunt cea mai bună variantă. Este o situaţie normală şi e bine să fie mereu concurenţă pe post”, a precizat Ciprian.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net