COVID-19 lovește și în sportul din România. Meciul Clinceni - Farul a fost amânat

Ultima actualizare:

Programat astăzi (sâmbătă, 29 ianuarie), la ora 17.00, în Liga 1 la fotbal, meciul Academica Clinceni - Farul Constanţa a fost amânat după ce formația ilfoveană a depistat cazuri de COVID-19 în rândul jucătorilor. În aceeași situație sunt și echipele feminine de handbal SCM Rm. Vâlcea și de volei Alba Blaj și Dinamo București.

Meciul Clinceni - Farul a fost reprogramat pentru 17 februarie (Foto: sportpictures.eu)
Meciul Clinceni - Farul a fost reprogramat pentru 17 februarie (Foto: sportpictures.eu)

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a hotărât ca partida Academica Clinceni - Farul Constanţa să fie amânată. Decizia e motivată prin faptul că formația din Ilfov are cazuri de persoane infectate cu COVID-19, ceea ce a dus la imposibilitatea de a alcătui un lot format din cel puţin 13 jucători pentru meci.

Partida a fost reprogramată pentru data de 17 februarie, de la ora 20.00.

Din etapa cu numărul 23 din Liga 1 s-a disputat meciul Sepsi - Univ. Craiova 3-1. Astăzi sunt programate partidele Voluntari - Gaz Metan (ora 14.00) și Rapid - UTA (20.00). Mâine se vor juca meciurile Chindia - Mioveni (14.00), FCU Craiova - FC Argeș (17.00) și Dinamo - FCSB (20.00), iar luni întâlnirea CFR - FC Botoșani (20.00).

SCM Rm. Vâlcea și-a amânat partidele cu Rapid și Viborg

Cu aceeași problemă se confruntă și formația feminină de handbal SCM Rm. Vâlcea. La revenirea din Franța, unde disputase meciul cu Chambray Touraine Handball (26-25) din EHF European League, mai multe sportive au acuzat simptome asociate cu noul coronavirus, iar apoi au fost depistate pozitiv. Persoanele au fost carantinate conform legislatiei in vigoare.

Din acest motiv, SCM Rm. Vâlcea a fost nevoită să-și amâne meciurile cu Rapid din Liga Florilor și cu Viborg din EHF European League. Antrenorul Bent Dahl a comentat situația: ”Această situație vine în cel mai rău moment pentru echipa noastră deoarece eram într-o formă foarte bună. Echipa juca bine, iar fetele erau motivate. Ca antrenor principal, îmi pare rău că trebuie să traversăm o asemenea perioadă deoarece acest aspect ne poate scoate jucătoarele din mână. Așteptam cu nerăbdare meciul cu Rapid și, bineînțeles, ne doream să câștigăm fiindcăm abordăm toate meciurile la victorie. La fel și pentru meciul cu Viborg. Sper ca această perioadă să nu aducă echipei o parte negativă, anume să ne deconteze de la forma bună pe care o traversăm. Rămâne de văzut ce va urma. Pentru mine poate fi o nouă provocare să aduc fetele într-o formă bună din toate punctele de vedere. În cele din urmă, sănătatea sportivelor este cel mai important lucuru pentru mine. Nu ne putem juca cu sănătatea lor”.

Volei Alba Blaj e una dintre formațiile de top din sportul românesc (Foto: sportpictures.eu)
Volei Alba Blaj e una dintre formațiile de top din sportul românesc (Foto: sportpictures.eu)

Volei Alba Blaj, în pericol să nu joace cu Le Cannet

Ultima formație lovită de noul coronavirus este Volei Alba Blaj. Gruparea a anunţatcă se confruntă cu mai multe cazuri de COVID-19 în lot şi a amânat meciul de astăzi (sâmbătă, 29 ianuarie) cu CS Medgidia din Divizia A1. În 2 februarie, echipa din Blaj are programat returul cu Volero Le Cannet, din sferturile Cupei CEV. ”Meciul Volei Alba Blaj - CS Medgidia, care ar fi trebuit să se desfăşoare sâmbătă, 29 ianuarie, de la ora 18.00, a fost amânat pentru o dată ulterioară, după ce, în urma testării au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu COVID-19 în lotul echipei noastre!”, a transmis clubul din Blaj.

Situația de la Blaj pune în pericol și disputarea meciului retur din sferturile de finală ale Cupei CEV, cu Volero Le Cannet, care este programat în 2 februarie. În tur, reprezentanta României s-a impus cu 3-0. Volei Alba Blaj este angrenată în cea de-a opta campanie consecutivă în cupele europene, aceasta disputând finale în Liga Campionilor, Cupa CEV şi Challenge Cup.

Din etapa a 14-a a Diviziei A1 mai este amânat, din aceleaşi motive, şi meciul dintre Rapid Bucureşti şi Dinamo Bucureşti, echipa din urmă având cazuri de COVID-19 în lot.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Jackson si Jennifer Batten FOTO Getty Images (2) jpg
image
image
image
image
image
image
edi iordanescu sportpictures (2) webp
image png
bucurie romani jpg
fani romania frf ro jpg
Romania  Ucraina Euro 2024 Foto Inquam Photos  Stefan Constantin (6) jpg
bucuria romanilor dupa victoria cu ucraina jpg
3x3 bcr streetball jpg
andrei ratiu si fiica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net