Cristi Chivu, abandonat de Inter

Ultima actualizare:

    Cristi Chivu
Cristi Chivu

Zilele bune trăite de Cristi Chivu la Inter Milano par aproape de final. Antrenorul Andrea Stramaccioni a decis să nu se bazeze pe fundaşul de 31 de ani în acest sezon de cupe europene. În consecinţă, acesta n-a fost trecut pe lista trimisă de Inter luni, la UEFA. Italienii se scuză spunând că românul este accidentat, dar explicaţia pare trasă de păr.

Cristi Chivu a fost unul dintre jucătorii care păreau ca şi plecaţi de la Inter Milano în această vară, românul fiind şi el vizat de întinerirea pe care o încearcă nerazzurrii.

S-au vehiculat tot felul de destinaţii pentru fostul internaţional român, dar până la urmă, din diferite motive, Chivu a fost unul dintre puţinii "bătrâni" păstraţi în lot. Situaţia lui părea rezolvată, mai ales că în primul meci oficial din acest sezon, turul din preliminariile Ligii Europa, de la Hajduk Split, Chivu a fost titular.

Românul a fost însă lovit de un ghinion, care l-a făcut să scadă din nou în ochii conducerii lui Inter. În chiar acest prim joc, Chivu s-a accidentat la un deget de la picior şi a fost schimbat la pauză. Investigaţiile au arătat cu nu este ceva foarte grav, chiar dacă fundaşul a fost operat la o clinică privată din Pavia.

A fost însă suficient pentru ca staff-ul tehnic şi cel administrativ al lui Inter să-l elimine pe Chivu din lotul de bază. Mai întâi, acesta a ratat primele două etape de Serie A, dar şi dubla cu Vaslui, din Liga Europa, iar ieri a venit o altă veste proastă. Inter nu l-a trecut pe Chivu pe lista jucătorilor cu drept de joc în Liga Europa, iar românul nu va putea juca în competiţie nici după ce se va reface. Acesta e un semn cât se poate de prost pentru fundaş, al cărui final la Inter Milano pare aproape.

Varianta oficială a reprezentanţilor jucătorului rămâne însă cea a accidentării, chiar dacă el se va reface într-o lună, iar faza grupelor în Liga Europa se va încheia abia la jumătatea lunii decembrie.

"Nu se întâmplă nimic special cu Chivu. El este accidentat, iar conducerea lui Inter a hotărât să nu se bazeze pe el în grupele Ligii Europa. S-a decis asta pentru că mai are ceva timp pentru recuperarea, apoi are nevoie să se pună la punct fizic şi nu putea fi la capacitate maximă. Dacă va fi bine după revenire, Inter îl poate pune pe lista UEFA în iarnă, când este permisă o reactualizare. De plecat, nu se mai pune problema. Perioada de mercato a luat sfârşit. E al lui Inter cel puţin până la iarnă", a declarat Victor Becali, agentul jucătorului.

Cum le merge altor fotbalişti români

 Adrian Mutu - abia s-a transferat la Ajaccio, dar nu este pus la punct cu pregătirea fizică şi n-a apucat încă să debuteze oficial pentru corsicani, în Ligue 1.

 Gabriel Torje - "Piticul" şi-a schimbat echipa, lăsând Udinese pentru spaniolii de la Granada. Mijlocaşul nu s-a impus însă ca titular şi deocamdată e folosit doar în finalul jocurilor.

 Cristi Săpunaru - a intrat în dizgraţie la FC Porto şi a mers şi el în Primera, care pare salvarea românilor. L-a transferat Zaragoza, dar de la lupta la titlu, fostul rapidist trebuie să se salveze acum de la retrogradare.

 Bogdan Stancu - Galatasaray s-a dovedit o căciulă prea mare pentru fostul stelist, care a fost cumpărat de Orduspor. Deşi a fost vedetă anul trecut la această echipă, în ultimul timp, "Motanul" n-a mai prins primul 11.

 Daniel Niculae - a lăsat Franţa pentru Rusia, Dan Petrescu fiind cel care l-a adus la Kuban Krasnodar. A jucat cât timp "Bursucul" a fost la Kuban, dar după ce acesta a plecat la Dinamo Moscova, Niculae a devenit rezervă de lux.

Paul Papp - fundaşul transferat de Chievo de la Vaslui n-a apucat să debuteze încă în Serie A. A fost rezervă la ambele meciuri ale veronezilor din acest campionat şi încă îşi aşteaptă şansa.

«Plimbat» prin toată Europa

Plecarea lui Chivu de la Inter a fost în această vară o adevărată telenovelă. Românul a fost dat ca şi transferat la Bayern, Ajax, Napoli, Liverpool, iar ultima dată la Galatasaray, dar nimic nu s-a concretizat.

Niciunul dintre aceste cluburi n-a vrut să-i plătească românului un salariu de aproximativ două milioane de euro, aşa cum are la Inter, iar acesta a rămas la milanezi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net