Demisia lui Blatter: FBI e pe urmele elveţianului

Ultima actualizare:

    Demisia lui Blatter a venit pe neaşteptate
Demisia lui Blatter a venit pe neaşteptate

Demisia lui Blatter a aruncat în aer forul de conducere al fotbalului mondial. Pe lângă scandalurile de corupţie care au explodat în ultimele zile, preşedintele FIFA este vizat personal de o anchetă a justiţiei americane.

Elveţianul Joseph Blatter a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că demisionează din funcţia de preşedinte al FIFA, după ce a fost reales, vineri, pentru a cincea oară. Un Congres Excepţional al FIFA va avea loc în perioada următoare, nu mai devreme de decembrie 2015, pentru desemnarea succesorului. Demisia lui Blatter a fost provocată în primul rând de faptul că elveţianul de 79 de ani e cercetat direct de FBI pentru fapte de corupţie.

Demisia lui Blatter: s-a sesizat şi Interpolul

Miercuri, la nici 24 de ore de la demisia lui Blatter, Interpolul a anunţat pe site-ul oficial că a dat în urmărire şase persoane, între care se află şi foştii oficiali FIFA Jack Warner şi Nicolas Leoz, în cadrul scandalului de corupţie care a zguduit forul fotbalistic mondial. Săptămâna trecută, justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane în cazul de corupţie în care au fost efectuate arestări într-un hotel din Zurich.

Şapte oficiali ai forului mondial au fost reţinuţi, miercurea trecută, la Zurich, la solicitarea Departamentului de Justiţie al SUA, în legătură cu fapte de corupţie: Jeffrey Webb, Eduardo Li, Julio Rocha, însărcinat cu dezvoltarea FIFA, Costas Takkas, ataşat la cabinetul preşedintelui CONCACAF, Eugenio Figueredo, Rafael Esquivel, membru al CONMEBOL, şi José Maria Marin, membru al Comitetului de organizare al FIFA pentru JO.

Implicarea americană în acest caz este ca urmare a faptului că acţiunile ilegale au fost puse la punct în SUA, iar pentru tranzacţiile financiare au fost folosite bănci din această ţară. Astfel, demisia lui Blatter este o consecinţă direct a acestor anchete pe bandă rulantă, preşedintele FIFA cedând presiunilor imense care s-au făcut asupra lui.

Demisia lui Blatter poate schimba gazdele Mondialelor din 2018 şi 2022

Demisia lui Blatter nu-l va feri pe elveţian de cercetările privind felul în care s-au decis ţările organizatoare ale Campionatelor Mondiale din 2018 (Rusia) şi 2022 (Qatar). De altfel, cel mai probabil, acesta este subiectul principal al anchetei deschise de americanii de la FBI. Dacă Blatter va fi găsit vinovat de corupţie, nu e exclus ca FIFA să desemneze alte ţări organizatoare pentru competiţiile menţionate mai sus.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cristian muresan 4 jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net