Dinamo a obținut cea mai categorică victorie din campionat

Ultima actualizare:

Alb-roșii au obținut maximum posibil din deplsarea de la Academica Clinceni și chiar încă puțin – Dinamo a învins cu 5-1, într-un meci contând pentru etapa a VII-a a play-out-ului Ligii I. Dacă prima repriză n-a însemnat nimic la nivel de tabelă, cele două echipe intrând la pauză cu 0-0, în a doua parte a jocului a fost o adevărată desfășurare de forțe.

Așa s-a deschis scorul pe stadionul Dinamo (FOTO: Sportpictures)
Așa s-a deschis scorul pe stadionul Dinamo (FOTO: Sportpictures)

Cel care „a spart gheața” a fost Mirko Ivanovski ('55), iar la numai trei minute distanță Antoni Ivanov a majorat pentru 2-0. Apoi, Vlad Morar s-a remarcat fără doar și poate, fiind autorul a două goluri ('77, '78). A fost cel mai bun meci jucat de fotbalistul venit în primăvară de la Gaz Metan Mediaș. Al cincilea gol al dinamoviștilor a fost marcat de Azankpo (86). Scorul final a fost stabilit de Academica Clinceni, prin Davide Massaro, care a înscris din 2 metri, consemnând prima sa reușită după nouă partide.

Momente tensionate în prima repriză

Unul dintre cele mai „aprinse” momente ale meciului s-a petrecut în minutul 37, acesta soldându-se cu eliminarea lui Agron Rufati. Fundașul croato-macedonian a primit imediat cartonașul roșu, după un gest violent la adresa căpitanului lui Dinamo, Steliano Filip. Începuturile acestei faze au ținut de un duel la mijlocul terenului, când Rufati a căzut, dar arbitrul nu a dictat fault. Fundașul Academicii Clinceni s-a ridicat nervos de la pământ, s-a îndreptat către Steliano Filip, iar dinamovistul a căzut pe gazon, acuzând o lovitură cu capul în figură. De aici și până la amplificarea tensiunii n-a fost decât un pas, atât Gabriel Torje, cât și Răzvan Grădinaru cerându-i socoteală lui Rufati pentru gestul său, motiv pentru care primii doi au primit și ei câte un „galben”.

Revenind la scor, dinamoviștii au reușit, pentru prima dată în ultimii nouă ani, să înscrie de cel puțin cinci ori într-un meci din Liga 1. Ultima dată fusese în 2013, când când se impunea cu 6-0 în fața celor de la Universitatea Cluj. În ciuda victoriei, Dinamo tot va juca barajul pentru menținerea în Liga I, întrucât ocupă locul opt în play-out.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net