Dinamoviştii îşi întâlnesc «călăii»

Ultima actualizare:

    Dinamovistul Dorin Rotariu va avea viaţă grea cu Gabi Mureşan şi Gorobsov
Dinamovistul Dorin Rotariu va avea viaţă grea cu Gabi Mureşan şi Gorobsov

Dinamoviştii trebuie să învingă pentru a depăşi „complexul” Târgu-Mureş. Nu s-au mai impus în faţa ardelenilor de ani de zile, tehnicianul Vasile Miriuţă i-a umilit, indiferent că a fost la Ceahlăul sau CFR, iar mijlocaşul Gabi Mureşan e abonat la eurogoluri atunci când îi întâlneşte.

E important cum vom începe. Cred că anul ăsta suntem pregătiţi să facem o figură frumoasă”, a anunţat Mircea Rednic. “Dinamo nu va mai fi niciodată în mediocritate şi veţi vedea asta începând de azi”, a spus mândru şi preşedintele bucureştenilor, Dinu Gheorghe. “O să luăm punct sau puncte. Au echipă bună, dar vom profita de neînţelegerile de la ei…Au şi un alt antrenor”, a completat mijlocaşul Bogdan Gavrilă. Însă, declaraţiile pline de optimism ale dinamoviştilor ascund un secret. Sunt făcute pentru a ridica moralul, în condiţiile în care ştiu prea bine pe cine întâlnesc. ASA nu s-a mai înclinat în faţa lor din 2011, când Marius Niculae a înscris unicul gol al meciului. A urmat o remiză şi un succes al ardelenilor, iar golurile ASA-ului au fost semnate de “călăul” Gabi Mureşan. În august anul trecut a reuşit să puncteze din lovitură liberă, de la 35 de metri, iar tabela s-a închis la scorul de 1-1. Apoi, în martie 2015, mureşenii s-au impus cu 2-1. Ambele fiind golurile lui Mureşan: un voleu de la 25 de metri şi un şut centrare, din unghi, de la 20 de metri. Un alt atuu al gazdelor de diseară e nou sositul pe banca tehnică Vasile Miriuţă. Antrenorul de 46 de ani, şcolit în Germania, a condus două echipe în prima ligă autohtonă, ASA fiind a treia. La Ceahlăul, unde a stat din iunie 2013 până în decembrie a aceluiaşi an, a întâlnit şi pe Dinamo. În octombrie cele două s-au duelat pe terenul din “Ştefan cel Mare”, iar moldovenii au obţinut un rezultat de egalitate, 1-1, goluri Thicot, respectiv Golubovici. Apoi, Miriuţă s-a remarcat la CFR, o mai veche rivală a roş-albilor. Din decembrie 2013 şi până în noiembrie 2014 a condus trupa din Gruia, timp în care s-a confruntat de două ori cu dinamoviştii. De fiecare dată a câştigat, o dată chiar prin scor de neprezentare. În mai, anul trecut, a învins cu 3-0, Florin Costea, Negruţ şi Batin fiind cei care au semnat dezastrul pentru „câini”. 

A urmat luna octombrie şi bucureştenii au căutat revanşa, însă au marcat doar prin Vali Lazăr, în timp ce rivalii au înscris prin Chanturia şi Guima. S-a încheiat 2-1, un nou eşec pentru „câini”, şi acum Mircea Rednic trebuie să rupă blestemul ce s-a abătut asupra formaţiei sale.

Fundaşul Feussi, rival în faţa fostului club

Fundaşul african Patrice Feussi a jucat sezonul trecut la ASA, având 24 de apariţii în tricoul mureşenilor, dar din vară e legitimat la Dinamo. “Nu e un meci special pentru mine, e ca toate celelalte din campionat. Târgu-Mureş a fost echipa mea până acum câteva săptămâni. Îmi e bine la Dinamo şi va fi şi mai bine atunci când o să câştigăm partidele. Am venit la Dinamo să câştig cât mai multe trofee”, a spus Feussi. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net