Dinamoviștii vor purta un echipament special la derby-ul cu FCSB

Ultima actualizare:

Programat duminică, 30 ianuarie, la ora 20.00, pe stadionul Dinamo, meciul dintre formația gazdă și FCSB e considerat de lumea fotbalului de la noi ca fiind un derby deși cele două formații se află la poli opuși în clasamentul Ligii 1. Pentru a celebra acest moment, dinamoviștii au decis să poarte un echipament special.

Dănciulescu a evidențiat apariția literelor DDB pe echipamentul dinamovist
Dănciulescu a evidențiat apariția literelor DDB pe echipamentul dinamovist

Liderii suporterilor lui Dinamo, cei implicați în Programul DDB, s-au gândit la o surpriză. Și anume ca fotbaliștii grupării alb-roșie să evolueze într-un echipament special. Sub titlul ”Duminică jucăm în tricourile DDB”, aceștia au amintit că în 16 februarie 2020 ”am jucat cu fcsb pe Arena Națională. Porneam cu a doua șansă i totuși am luat cele 3 puncte. N-ați uitat golul lui Sin din lovitură liberă. Nici semnele lui Vali Lazăr către <<Peluza Monștrilor>>, după golul victoriei. La acel meci, băieții noștri au jucat pentru prima dată cu <<Doar Dinamo București>> pe tricouri, în dreptul inimii”.

Cei din Programul DDB au subliniat că atunci ”sponorul pricipal s-a dat la o parte pentru acel meci și a făcut loc inscripției DDB, ca o recunoaștere a faptului că Proiectul Suporterilor devenise principalul sponsor și susținător al echipei. Acele tricouri au devenit simbolul salvării de la faliment. Au fost vândute la licitație și toți banii strânși au intrat în club pentru a putea obține licența de Liga 1”.

Această acțiune n-a fost și singura a fanilor. „În 2021 ne-am confruntat cu același risc al pierderii licenței și implicit al falimentului. Datoriile create de spanioli erau mult mai mari decât în anul precedent. Atunci s-au lansat tricourile inscripționate cu numele suporterilor. S-au strâns 200.000€ și s-au acoperit o parte din datorii. Prin acest lucru, tricourile negre, cu 2.000 de nume de suporteri, au devenit un simbol al salvării. Asta le dă valoare mai mult decât orice. Tricourile au fost expediate către suporteri și în propor?ție de 98% au ajuns în posesia lor. Duminică, vor căpăta și mai multă valoare, pentru că vor deveni TRICOURILE OFICIALE DE JOC”.

Așa arată tricoul negru cu sigla DDB (Foto: Dinamo)
Așa arată tricoul negru cu sigla DDB (Foto: Dinamo)

Cei din Programul DDB au explicat, totodată, că pentru a putea fi îmbrăcate în meciurile oficiale, aceștia au fost obligați să alegem o altă culoare, în afara culorilor care sunt deja folosite în echipamentul din acest sezon. „Concret, Dinamo va fi îmbrăcată în negru complet, iar pe tricourile fotbaliștilor vor fi inscripționate nu mai puțin de 2.000 de nume, care provin din rândul fanilor ce susțin financiar echipa. Duminică vom fi acolo. Nu doar în Peluză, nu doar în tribune, ci și pe piepturile jucătorilor”.

Cei din DDB s-au referit, totodată, și la modul în care jucătorii dinamoviști vor aborda meciul cu FCB. ”Pornim cu șansa a doua, dar băieții noștri vor juca din ADÂNCUL INIMII. Pentru ei, pentru EMBLEMA de pe piept și pentru toți acei SUPORTERI care au dat totul pentru Dinamo”, s-a precizat în comunicatul emis de DDB.

Toate cele 5.000 de bilete scoase la vânzare pentru meciul programat duminică, 30 ianuarie, la ora 20.00, au fost epuizate. În momentul actual, pot asista pe stadioane și în săli spectatori în limita a 30% din capacitatea arenei, conform ultimelor modificări ale protocolului medical.

La partida din ”Groapă” vor putea intra oamenii vaccinați, trecuți prin boală în ultimele 6 luni sau care prezintă un test PCR negativ.

Meciul Dinamo - FCSB va fi transmis la Digi Sport, Look Sport și Telekom Sport.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net