Doliu în lumea fotbalului! A murit Virgil ”Puiu” Dridea

Ultima actualizare:

S-a stins din viață Virgil Dridea, unul dintre simbolurile echipei Petrolul Ploiești. Poreclit „Puiu”, acesta a cucerit două titluri de campion al României și s-a aflat pe teren la victoria memorabilă obținută în fața celor de la Liverpool.

Virgil Dridea a fost o legendă a echipei din Ploiești. Foto: colaj/Facebook Petrolul
Virgil Dridea a fost o legendă a echipei din Ploiești. Foto: colaj/Facebook Petrolul

Fostul jucător al Petrolului a murit duminică, 29 mai, la vârsta de 81 de ani.  Anunțul a fost făcut cu tristețe de reprezentanții clubului la care a evoluat 8 sezoane. 

"Un simbol al Petrolului, o adevărată legendă a clubului nostru, Virgil Dridea a plecat dintre noi în această dimineață. La 81 de ani, Virgil "Puiu" Dridea a părăsit această lume, mergând să refacă echipa din "ceruri", alături de cei cu care câștiga titlurile de campion al României și o învingea, la Ploiești, pe marea FC Liverpool!", a transmis FC Petrolul Ploiești, pe Facebook. 

A murit Virgil Dridea, „un simbol al Petrolului”. Fostul fotbalist a avut o carieră plină 

Născut pe 17 noiembrie 1940, la Ploiești, Virgil Dridea și-a legat aproape toată carieră de echipa de suflet, Petrolul Ploiești. A debutat în Liga 1 pe 24 august 1958, an în care a devenit pentru prima dată campion al României.

A repetat performanța în 1965-1966, având în palmares și Cupa României, câștigată în ediția 1962-1963. A adunat, pe parcursul a opt stagiuni, 82 de prezențe în tricoul Petrolului, ultima pe 3 septembrie 1968. Cariera de jucator și-a încheiat-o doi ani mai târziu, la Metalul Plopeni,

Unul din momentele memorabile din cariera sa a avut loc în 1966, când a fost pe teren la confruntarea cu FC Liverpool, în Cupa Campionilor Europeni. Atunci, Petrolul obținea o victorie istorică.

Virgil Dridea s-a stins din viață. „Puiu” a antrenat în trei rânduri formația din Ploiești

În partea a doua a vieții, Virgil Dridea s-a dedicat meseriei de antrenor. Le-a pregătit pe Metalul Plopeni, până în 1983, a mers, după aceea, în Angola, la Pedro Atletico do Huambo (1983-1985), iar la revenirea în țară a preluat-o pe Prahova CSU Ploiești, cu care a promovat în Divizia B.

În vara lui 1988 a trecut pe banca formației sale de suflet, reușind să readucă Petrolul în prima Divizie, în 1989, dar și în competițiile europene. În 1992 a plecat în Siria, pregătind echipa Armatei, iar mai apoi le-a antrenat pe Dacia Unirea Brăila (1994-1995), Metalul Plopeni (1995-1996) și Midia Năvodari (1998-1999).

A revenit pe banca Petrolului în stagiuniea 1999-2000, iar în perioada 1 iulie 2004-31 decembrie 2004 a avut cel de-al treilea mandat la cârma "lupilor". 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

image
image
image
image
image
image
Trabzonspor Fenerbahce (EPA) jpg
Aryna Sabalenka (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net