Englezilor le-a plăcut berea românească!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Mari consumatori de bere, fanii lui Manchester United nu s-au dat înapoi nici la Bucureşti. Ieri dimineaţă, cu câteva ore bune înaintea meciului, suporterii „diavolilor roşii" şi-au mutat cartierul general în barurile din Centrul Vechi! Au avut şi motive: aici berea e mult mai ieftină ca-n Anglia.

„Trei-zero pentru Manchester!", îmi răspunde degajat Lorry (66 de ani) atunci când îl rog să-mi dea un pronostic pentru meci.

Excentricul Lorry şi-a adus cu el şi nişte ochelari mari pentru a-i vedea mai bine pe elevii lui Dorinel Munteanu

simeon stalpnicul png

Deşi vorbeşte tare şi apăsat, cu accentul specific unui britanic pur sânge, mă concentrez să-i desluşesc cuvintele.

„Oţelul? Cine-i Oţelul?", face ochii mari când îl întreb despre Campioana României. Nici măcar nu-l interesează ce formulă de start va folosi Ferguson.

Fanii „diavolilor roşii” nu s-au obosit să admire Bucureştiul de sus. Au preferat barurile din centru

simeon stalpnicul png

La fel şi prietenii săi. Au sosit luni seară şi de atunci au stat numai în barurile din Centrul Vechi. Nici nu au sosit bine în Cantina Sport Bar, localul unde noi i-am găsit, că sunt deja la a doua halbă de bere.

„E destul de bună berea voastră şi foarte ieftină. Am băut doi litri până acum, iar până diseară la meci mai intră alte 8 halbe. Să veniţi şi voi în Anglia să ne gustaţi berea", ne îndeamnă David (40 de ani), colegul său.

Suporterii nu s-au despărţiti de steagul care comemorează tragedia din 1958

simeon stalpnicul png

Toţi lucrează în construcţii şi sunt fanii lui Manchester de când erau adolescenţi. Este pentru prima dată când ajung la Bucureşti, iar ceea ce au văzut până acum le-a plăcut mult.

„Sunteţi primitori voi românii. Cel puţin aici (n.r.-Centru Vechi) noi ne simţim bine. N-am apucat să vedem şi alte locuri", ne explică David în timp ce mai ia o gură de bere.

Nu sunt singurii englezi, peste tot unde întorci capul, la fiecare terasă sau bar e imposibil să nu vezi câţiva diavoli cu berile în faţă. Două străzi mai sus, pe terasa Gin Factory de pe Lipscani Joseph (47 de ani) discută cu mai tânărul Marc (22). Sunt la a patra bere şi, cu siguranţă nu ultima.

Cu berea în mână şi foarte joviali. Aşa i-au întâmpinat englezii pe reporterii Click!

simeon stalpnicul png

„Sper să-l văd şi pe Rooney în acţiune. Am văzut la televizor stadionul şi mi-a plăcut mult, arată cam ca la noi. Am înţeles că aţi avut probleme cu gazonul, sper că s-au rezolvat, nu?", mă întreabă Marc.

Îi dau asigurări că da şi îi rog să le fac o poză cu steagul echipei. „E un steag special, care comemorează tragedia aviatică din 1959 de la Munchen când aproape toată echipa a murit", îmi spune el.

Merge cu echipa de la 14 ani

Joseph întruchipează perfect prototipul fanului englez. Chelios, burtos, plin de tatuaje şi mereu pus pe glume. „Ţin cu Manchester de la 14 ani, din 1978. S-a transmis în familie şi de atunci sunt mereu pe drumuri alături de ei. Nu am ratat nici o deplasare", ne spune bărbatul.

Rooney are telefon cu Rooney!

Se pare că cel mai înfocat simpatizant al lui Wayne Rooney, marea vedetă a celor de la Manchester United, este chiar Wayne Rooney.

Altfel nu se explică faptul că, la sosirea în România, pe telefonul mobil al englezului s-a putut vedea o fotografie cu Rooney bucurându-se după un gol. În schimb, pe cealaltă faţă a celularului se putea vedea sigla Ligii Campionilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
Ianis Hagi (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Radu Dragusin (EPA) jpg
Darya Klishina jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net