FC Voluntari - Steaua, hora prieteniei în «Groapă»

Ultima actualizare:

    Nicuşor Stanciu şi Maftei s-au duelat la meciul turFoto: Mediafax
Nicuşor Stanciu şi Maftei s-au duelat la meciul turFoto: Mediafax

Voluntari - Steaua scoate la iveală o adevărată încrengătură între formaţiile ce se vor duela luni seară (22 februarie). Rivalitatea în campionat este doar pe hârtie fiindcă obiectivele sunt total diferite şi-n plus între tabere există legături strânse de rudenie.

Echipa de lângă Bucureşti va merge în play-out şi va încerca să se salveze de la retrogradare, în timp ce roş-albaştrii sunt în cursa pentru un nou titlu. Zilele acestea s-a discutat pe tema folosirii în meciul direct a fotbaliştilor împrumutaţi de Steaua în iarnă la Voluntari, dar relaţiile merg mult mai departe. Tudorie, Enceanu, Ştefănescu şi Alcenat nu vor juca, în aceeaşi situaţie fiind şi Vâlceanu, cedat mai demult de către “militari”. Explicaţia oficială e că vor fi menajaţi, în fapt aceştia nu trebuie să deranjeze clubul “mamă”.

Ordinul a venit din partea preşedintelui onorific al ilfovenilor, Dumitru Dragomir, fostul şef al LPF fiind un apropiat al finanţatorului din Ghencea, Gigi Becali. El şi-a dat cuvântul că respectivii nu vor evolua în partida cu Steaua şi pentru a nu strica o prietenie veche, presărată şi cu multe certuri, a luat această măsură.

Mai mult, machidonul Becali este părintele spiritual al primarului din Voluntari, Florentin Pandele, edilul susţinând financiar, prin instituţia pe care o reprezintă, clubul de fotbal. Becali este cel care l-a cununat pe Pandele, dar şi cel care i-a creştinat primul copil. Ca şi cum aceste relaţii de prietenie nu ar fi fost suficiente, antrenorul Ionel Ganea a fost reprezentat la negocierile cu ilfovenii de către Anamaria Prodan, nimeni alta decât soţia tehnicianului Stelei, Laurenţiu Reghecampf.

Ei s-au şi pozat fericiţi la semnarea contractului, curios fiind că în urmă cu câţiva ani erau “la cuţite” şi s-au jignit reciproc în public.

Ganea îl ridică în slăvi pe Reghe

“Ganezul” şi-a schimbat total atitudinea faţă de cuplul Reghe – Prodan şi acum îl laudă pe rival. “După părerea mea, Reghe va fi următorul selecţioner al României”, a spus el recent. “Să recunoaştem că de la venirea lui Laurenţiu, Steaua joacă cu totul altceva şi nu a pierdut nici un meci. Dar nu am de ce să mă sperii”, a încheiat antrenorul celor de la Voluntari. 

Alcenat, al cincilea stelist al gazdelor

Jean Sony Alcenat este ultimul sosit din Ghencea la echipa ilfoveană. Haitianul va juca la Voluntari până în vară, el fiind cedat sub formă de împrumut de către stelişti. Fundaşul ajunsese să se antreneze cu juniorii roş-albaştri, Reghe neincluzându-l în lot, şi a ales să evolueze la ilfoveni ca singura soluţie de a mai prinde un meci în Liga I. La Voluntari, el are susţinere din partea preşedintelui Dragomir, cel care acum trei ani declara că Alcenat va ajunge să valoreze 10 milioane €.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net