FCSB - Lazio în Liga Europa: Radu contra Dică, după 10 ani

Ultima actualizare:

    Nicolae Dică şi Ştefan Radu, într-un Steaua - Dinamo din urmă cu mulţi ani
Nicolae Dică şi Ştefan Radu, într-un Steaua - Dinamo din urmă cu mulţi ani

FCSB – Lazio e o reeditare a duelurilor din urmă cu un deceniu dintre tehnicianul roş-albaştrilor şi fostul dinamovist.

Echipa lui Nicolae Dică a dat în 16-imile Ligii Europa peste singura formaţie aflată în prima urnă la care evoluează un fotbalist român, Ştefan Radu. În cariera sa de jucător, antrenorul FCSB s-a duelat de multe ori cu actualul fundaş al lui Lazio.

Tragerea la sorţi de ieri n-a fost foarte prietenoasă pentru vicecampioana României. Plasată în urna a doua valorică, FCSB a scăpat de marile forţe Atletico Madrid, Arsenal sau AC Milan, însă nici n-a avut norocul să joace cu Braga sau Salzburg, aşa cum şi-ar fi dorit oficialii echipei noastre. În cele din urmă, din urne a ieşit Lazio Roma, o echipă de top în campionatul Italiei (e pe locul 5 în actualul sezon), cu nişte suporteri fanatici şi cu un jucător român în lot.

Fostul dinamovist Ştefan Radu e de aproape 10 ani la Lazio, grupare la care a ajuns la începutul anului 2008. Acum, după sute de meciuri în tricoul biancoceleştilor, Fane Radu (31 de ani) e unul dintre liderii vestiarului la gruparea din capitala Italiei.


    Ştefan Radu
Ştefan Radu

“Dubla” cu FCSB din februarie 2018 va fi una specială pentru Radu. Mai mult ca sigur, fotbalistul consacrat la Dinamo în perioada 2004-2007 îşi va aduce aminte cu plăcere de marile derby-uri jucate contra Stelei în acea perioadă. Mai mult, tiutular la roş-albaştrii la acea vreme era nimeni altul decât Nicolae Dică (37 de ani). Doar cu şase ani mai în vârstă decât Radu, Dică a renunţat la cariera de jucător în 2014, iar acum se lansează în cariera de antrenor pe banca FCSB-ului. Ultima dată când atacantul Nicolae Dică l-a înfruntat pe teren pe fundaşul Ştefan Radu s-a întâmplat în noiembrie 2007, într-un Steaua – Dinamo (1-0) pe “Ghencea”, decis de un gol al lui Rică Neaga. Peste două luni, Dică va fi pe marginea terenului, iar Radu în interiorul acestuia. FCSB va juca primul meci cu Lazio acasă, pe Arena Naţională, la 15 februarie, returul fiind programat pe “Olimpico” din Roma, la 22 februarie.

Cine e Lazio Roma

*Are în palmares două titluri de campioană a Italiei, ultimul în 2000, şi şase Cupe.

*Echipa e antrenată de Simone Inzaghi (41 de ani), fratele mai mic al celebrului Pippo Inzaghi.

*Jucătorul momentului e golgheterul Ciro Immobile, al doilea cel mai bun marcator în actuala ediţie din Serie A, cu 15 reuşite în 14 meciuri.

*Cel mai bine cotat fotbalist din lot e mijlocaşul sârb Milinkovic-Savic, evaluat la 30 de milioane de euro.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net