Finală în Liga Campionilor. Real şi Liverpool au dat foc Kievului

Ultima actualizare:

    Finala Ligii Campionilor a creat haos în capitala Ucrainei, iar oraşul abia face faţă asaltului de englezi şi spanioli. Şi războiul din teren, dintre Cristiano Ronaldo şi Mohamed Salah, se anunţă electrizantfoto: EPA
Finala Ligii Campionilor a creat haos în capitala Ucrainei, iar oraşul abia face faţă asaltului de englezi şi spanioli. Şi războiul din teren, dintre Cristiano Ronaldo şi Mohamed Salah, se anunţă electrizantfoto: EPA

Azi se va disputa ultimul meci al sezonului 2017-2018 din cea mai importantă competiţie intercluburi din lume, iar Real Madrid şi Liverpool sunt gata de luptă. Înainte s-o tranşeze pe cea sportivă, pe teren, lucrurile au degenerat în Kiev, oraşul gazdă, care nu mai face faţă afluenţei de spectatori. Logic, incidentele n-au putut fi prevenite.

Stadionul Olimpic pe care se va juca meciul din această seară are o capacitate de 50.000 de locuri şi doar 20.000 de englezi au bilet să intre în arenă. În oraş şi-au făcut însă apariţia peste 30.000 de britanici care vor să vadă cât de aproape pot un eventual succes al „Cormoranilor”. Cei 10.000 de suporteri fără bilet au încercat să achiziţioneze tichete de pe piaţa neagră, iar acestea au ajuns la 1.500 de euro bucata. Nu asta ar fi însă problema, ci faptul că englezii au ajuns la Kiev încă de joi, cu două zile înainte de joc, şi s-au pus pe băut. Ca şi la Euro 2016, cei mai recalcitranţi au intrat în conflict cu localnicii, iar ucrainenii oricum nu-i prea înghiţeau. Astfel, din prima seară s-a întâmplat un incident foarte grav. 20 de indivizi mascaţi au intrat într-un restaurant din Kiev în care se aflau fanii lui Liverpool şi i-au bătut crunt pe aceştia, multe dintre victime având nevoie ulterior de îngrijiri medicale. Autorităţile locale au încercat să oprească robinetul de englezi care au luat cu asalt capitala Ucrainei şi au anulat trei curse care veneau dinspre Marea Britanie cu destinaţia Kiev pe motiv că nu mai au loc pentru aterizare.

Englezii au fost atacaţi de localnici

1.000 de fani s-au văzut blocaţi pe aeroporturile din Anglia şi au luat foc pentru că plătiseră deja excursia şi mulţi aveau chiar bilete de meci. UEFA s-a implicat şi le-a cerut ucrainenilor să rezolve imediat problema, iar în scenă a intrat şi Vitali Klitschko, fostul campion al greilor la box, acum primarul Kievului, care a dat asigurări că englezii vor ajunge la stadion în timp util. Nici partea spaniolă n-a fost prea bucuroasă de alegerea acestui loc pentru disputarea finalei Ligii Campionilor şi au umplut reţelele de socializare cu întrebarea: de ce Kiev? În ceea ce priveşte echipele, ambele par gata de război, cu Liverpool favorita fanilor, iar Real Madrid, favorita caselor de pariuri. „E mai dificil să câştigi La Liga decât UEFA Champions League”, a declarat arogant Zinedine Zidane, antrenorul spaniolilor. Neamţul de pe banca lui Liverpool a contracarat spunând că s-ar fi temut doar dacă trebuia să fie pe teren în faţa lui „Zizou”. „Zidane e unul din top 5 jucători din istoria tuturor timpurilor. Mă bucur însă că ne vom duela ca antrenori, nu pe teren, eu trebuind să fac marcaj la el”, a spus Klopp.


    Fanii lui Liverpool au creat haos în barurile din capitala Ucraineifoto: EPA
Fanii lui Liverpool au creat haos în barurile din capitala Ucraineifoto: EPA

Echipe probabile:

Real Madrid

Navas – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Modric, Casemiro, Kroos - Isco, Ronaldo, Bale

Liverpool

Karius – Alexander-Arnold, Van Dijk, Lovren, Robertson – Wijnaldum, Henderson, Milner – Salah, Firmino, Mane

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net