Fotbaliști care au început cariere inedite după retragerea din activitate

Ultima actualizare:

Foarte mulți fotbaliști aleg să urmeze o activitate în același domeniu după retragerea din activitate, devenind antrenori sau conducători. Totuși, există și câteva excepții.

Iar 5 cazuri sonore sunt prezentate în acest articol:

1. Fabien Barthez a devenit pilot de curse - Fostul campion mondial și european Fabien Barthez a avut o carieră de-a dreptul răsunătoare. E considerat unul dintre cei mai buni portari din istoria Franței și a avut evoluții excelente la Marseille și Manchester United. Totuși, când s-a retras din activitate el a început o carieră complet diferită și a devenit pilot de curse. A fost campionul național al Franței la GT și se descurcă la volan la fel de bine precum se descurca în poartă când avea intervenții răsunătoare.

2. Marc Olsen, de la fotbal la table - Fostul fotbalist danez Marc Olsen s-a remarcat în tricoul formației Brondy pe postul de mijlocaș stânga. S-a retras însă în activitate în 2014 și a început o carieră profesionistă ca jucător de table (backgammon). Este Mare Maestru în acest domeniu și a scris trei cărți care s-au bucurat de un succes răsunător. De asemenea, obisnuiește să joace și table online, o activitate tot mai populară și în România, unde utilizatorii se pot distra pe NetBet Casino, cu mize accesibile oricărui buzunar, de la 5 la 100 RON.

3. David Ginola are propria podgorie - David Ginola s-a remarcat în tricoul lui Newcastle United, unde a avut colegi pe măsură, precum Faustino Asprilla, iar apoi s-a transferat la Tottenham Hotspur. Totuși, când a decis să se retragă din activitate el nu a urmat o carieră în fotbal, așa cum mulți alți oameni din acest domeniu fac. El are o podgorie în sudul Franței, care a devenit una dintre cele mai apreciate din lume. De altfel, a primit mai multe premii pentru vinul său Coste Brulade rose. Ginola are astfel succes și în viața de după fotbal. Oricum, cariera sa a fost remarcabilă, având în CV echipe precum PSG, Newcastle, Tottenham , Aston Villa și Everton. Iar în naționala Franței are 17 meciuri.

4. Hakan Sukur a intrat în politică și apoi a devenit șofer de Uber - Hakan Sukur a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști din istoria Turciei și a reușit să marcheze cel mai rapid gol din istoria Cupei Mondiale. Sukur a scris istorie în tricoul lui Galatasaray Istanbul, echipă alături de care a câștigat nu mai puțin de 14 trofee. Iar la naționala Turciei a marcat 51 de goluri, cifre cu adevărat impresionante. Totuși, în 2011, el a decis să intre în politică. Și nu a fost o decizie luată doar ca să facă figurație, ci a avut un rol important. Pe de altă parte, din 2016 trăiește în exil în SUA, unde a devenit șofer de Uber. Pe lângă prestațiile excelente de la Galatasaray, Hakan Sukur a mai jucat în Occident pentru echipe precum Inter Milano, Parma, Torino și Blackburn Rovers. Totuși, el nu a putut să repete evoluțiile bune din Turcia.

5. Bixente Lizarazu a devenit luptător - Fostul fundaș stânga Bixente Lizarazu s-a retras din activitate în 2006 și a făcut și el o schimbare radicală de carieră. El a devenit luptător de Jujitsu și a avut rezultate notabile și în acest domeniu. La mai puțin de doi ani de când a început noua carieră, el a devenit campion european. De asemenea, a câștigat centura albastră încă de la prima competiție la care a luat parte. Bixente Lizarazu s-a remarcat ca fundaș stânga, în special în echipa lui Bayern Munchen și în naționala Franței. De asemenea, a fost coleg cu Thierry Henry și Zinedine Zidane în echipa care a câștigat Cupa Mondială din 1998 și Campionatul European din 2000.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net