«Generaţia de aur», ruptă-n două!

Ultima actualizare:

    Jucătorii ”Generației de Aur” au reușit cele mai mari performanțe pentru fotbalul românesc la nivel de echipă națională
Jucătorii ”Generației de Aur” au reușit cele mai mari performanțe pentru fotbalul românesc la nivel de echipă națională

“Generaţia de Aur” încearcă să dea senzaţia unei echipe sudate, dar e departe de a fi aşa. Iată cum stau lucrurile în momentul de faţă, confirmate şi de tragicul eveniment al morţii lui Daniel Prodan.

De departe, liderul acestei generaţii e Hagi. Gică are primul şi ultimul cuvânt, e respectat de toţi, dar destul de distant în relaţiile cu mulţi, probabil şi din cauza faptului că fiind antrenor şi patron la Viitorul are puţin timp liber. Cel mai apropiat de Hagi e Gică Popescu, practic singurul care-i poate deschide oricând uşa. În cercul favoriţilor lui Gică mai sunt Balint, Dan Petrescu, Ilie Dumitrescu, Stelea, Adi Ilie, dar şi Belodedici. În ciuda faptului că Belo e în tabăra adversă, Hagi nu şi-a uitat vechiul prieten şi a făcut mereu abstracţie că Belodedici lucrează la FRF. Din grupul lui Hagi nu fac parte Prunea, Lupescu şi Dorinel Munteanu. De fapt, Prunea, deşi se erijează într-o voce a “Generaţiei de Aur”, nu e prieten decât cu Lupescu şi cu Răducioiu. El se află mai degrabă în dizgraţia grupului condus de Hagi şi Popescu, deoarece ultimul n-are cum să uite vreodată că fostul portar l-ar fi „turnat“ în “Dosarul Transferurilor”. Acelaşi Prunea nu s-a sfiit să ţipe la televizor că Hagi a făcut blaturi în liga secundă, când Viitorul se bătea la promovare. Nici Lăcătuş nu mai vorbeşte cu Prunea, deşi sunt vecini pe stradă, după ce fostul portar l-a dat afară de la CSMS Iaşi. Aşadar, Prunea nu-l are ca aliat decât pe Ionuţ Lupescu, care nu se află nici el în relaţii cordiale cu Popescu şi ceilalţi. În 2005, când Popescu şi Lupescu au candidat contra lui Mircea Sandu, înaintea alegerilor, Ionuţ a încheiat o alianţă cu „Naşul“ şi a intrat în echipa acestuia, primind funcţia de director general al FRF, fapt perceput ca o trădare de cei din “Generaţia de Aur”. Lupescu stă însă în Elveţia, unde e om de bază la UEFA şi încearcă să se ţină departe de mizeriile din fotbalul românesc. Există şi o aripă a jucătorilor care sunt şi nu sunt prieteni cu nimeni. De exemplu, Dorinel Munteanu, apoi Gâlcă, Ciobotariu, Selymes, Vlădoiu, Viorel Moldovan, Sabău, Rotariu, Panduru. Ei au relaţii bune cu toată lumea, dar nu îndeajuns de bune pentru a se considera ca parte a vreunei alianţe.

«Generalul» a rămas fară armată

simeon stalpnicul png

Cât despre omul care a condus de pe bancă Generaţia de Aur, Anghel Iordănescu, acesta a ajuns persona non-grata aproape pentru toată lumea, după ce în 2014 a intrat în echipa lui Răzvan Burleanu, deşi fusese prezentat ca parte a celei conduse de Gică Popescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net