Îl «sapă» jucătorii pe Gâlcă?

Ultima actualizare:

    Chipciu şi Prepeliţă au fost doar nişte jaloane în drumul gorjenilor spre victorieFoto: Sportpictures.eu
Chipciu şi Prepeliţă au fost doar nişte jaloane în drumul gorjenilor spre victorieFoto: Sportpictures.eu

Roş-albaştrii nu pot fi aceeaşi echipă din tur după pierderea celor mai buni jucători, dar ce se întâmplă acum la echipă e criză în toată regula. Cu doar patru puncte în patru etape, fanii, conducătorii şi oamenii de fotbal caută explicaţii. Oricât s-ar strădui aceştia, cele mai logice au la bază tot o teorie a conspiraţiei.

Gâlcă, ce le-ai făcut băieţilor? Aceasta este întrebarea la care dacă aflăm răspunsul, elucidăm misterul. Pentru că e clar că antrenorul principal nu mai e călare pe situaţie. Fie acesta pregăteşte prost echipa, iar ultimele rezultate sunt o consecinţă a acestui fapt, fie a intrat în conflict cu greii vestiarului şi aceştia nu mai vor să joace pentru a-i produce demisia. Alte argumente care să explice înfrângerile cu Rapid, Astra şi Pandurii, nu pot fi aduse. Echipa nu joacă nimic şi cel mai grav e că nu există un instrument care să măsoare dacă jucătorii nu pot mai mult, sau nu vor. Dacă ar fi să ne luăm după cei apropiaţi Stelei, a doua variantă pare mai logică. Până la urmă, la ce să te gândeşit când antrenorul Costel Gâlcă, preşedintele executive, Valeriu Argăseală şi preşedintele de onoare, Helmuth Duckadam, vorbesc despre lipsă de atitudine şi de implicare? Acest comportament face parte din voinţa umană, care nu există. Scopul nu poate fi astfel decât unul singur, “săparea” antrenorului cu care nu se mai înţeleg şi forţarea îndepărtării acestuia prin rezultatele proaste. Acest lucru este susţinut şi de fostul fotbalist al Stelei, Gabi Balint. “Dezamăgirea mea e că jucătorii Stelei nu au atitudine. Unii dintre ei nici nu ştiu de ce au mai făcut deplasarea la Târgu-Jiu. Sunt şi câţiva care vor, dar nu pot, alţii fac act de prezenţă de parcă vor să-şi dea afară antrenorul”, a spus acesta, la DigiSport. Dacă tot credem în această teorie putem spune atunci că obiectivul nu e deloc departe. Până atunci, steliştii ar trebui să-i mulţumească lui Dumnezeu că n-au o urmăritoare mai acătării care să le fure titlul.

Iaşiul e campioana returului, Steaua e la retrogradare

Ieşenii au ajuns la a patra victorie în retur
Ieşenii au ajuns la a patra victorie în retur

Învierea morţilor e o legendă biblică, dar care în Liga I prinde tot mai mult contur. Practic, în 2015, clasamentul s-a inversat pur şi simplu, echipele din coadă câştigând puncte pe bandă rulantă, iar cele din vârf ajungând să sufere chinurile facerii. Astfel, CSMS Iaşi e de departe revelaţia anului, moldovenii fiind singurii cu punctaj maxim în retur, 12 din 12. Cu 8 puncte în patru jocuri, Rapid e şi ea o mare surpriză plăcută, iar Chiajna lui Şumudică, cu şase puncte acumulate, nu e mult în spate. Cum Braşov şi Viitorul câştigă şi ele puncte constant, întrebarea care se pune este cine mai retrogradează? Dacă ar fi să ne luăm după clasamentul returului, ar trebui să ne temem pentru Steaua, care ocupă un jenant loc 12, dar şi pentru Botoşani, care după sezonul de toamnă visa la Liga Europa. Singurele certitudini par acum doar CFR, care fără să-şi reprimească punctele n-are nicio şansă, dar şi Oţelul şi Ceahlăul. Pentru restul, e bătaie.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net