Înjurături și eliminări în semifinala de la Manchester. Arbitrul Bjorn Kuipers și Di Maria, pe lista acuzaților

Ultima actualizare:

    Fernandinho și Di Maria s-au contrat la marginea terenuluiFoto: EPA-EFE
Fernandinho și Di Maria s-au contrat la marginea terenuluiFoto: EPA-EFE

Cu toate că între cele două echipe nu există o rivalitate veche, Manchester City și Paris Saint-Germain nu s-au menajat în manșa retur din semifinalele Ligii Campionilor. Englezii s-au impus cu 2-0 după ce au câștigat cu 2-1 și prima manșă, calificându-se în finala de la Istanbul. După meci, combatanții au făcut declarații acuzatoare.

Componenții campioanei Franței susțin că arbitrul olandez Bjorn Kuipers (48 de ani) i-a înjurat... "Un ultim lucru: vorbim întotdeauna despre respectul faţă de arbitri. El i-a spus <<f... off>> lui Leandro Paredes. Dacă un jucător spune asta, el este suspendat pentru trei sau patru meciuri", a declarat Ander Herrera, după meci. "Arbitrul nu l-a insultat numai pe Paredes, ci şi pe mine. Mi-a spus <<f... you>> de două ori. Nu am spus niciodata asta. Dacă spun asta, iau 10 meciuri! Şi ei îşi permit... Vorbesc mult cu arbitrii, dar nu am spus niciodată <<f... you>>", a declarat şi Marco Verratti, care a ţinut să adauge că "nu este vina arbitrului” pentru faptul că Paris Saint-Germain nu a ajuns în finala Ligii Campionilor, la un an după aceea pierdută (1-0) la Lisabona, cu Bayern Munchen. "Nu pun eliminarea pe probleme de arbitraj. Dar au existat multe situaţii care nu au fost foarte bine gestionate", a adăugat el.Chestionat în legătură cu arbitrul meciului, antrenorul Mauricio Pochettino a declarat că nu a auzit cuvintele urâte spuse de acesta: "Insultele arbitrului? Trebuie să-i crezi pe Marco şi Ander, dar nu suntem în finală... Nu am auzit nimic. Dar dacă arbitrul a spus ceva, trebuie efectuată o anchetă. Dar aceasta nu este în niciun caz o scuză. Cel mai important lucru este că nu suntem în finală şi suntem foarte trişti. Poate că trebuie vorbit cu UEFA." O poziție diferită a exprimat directorul sportiv de la PSG, Leonardo: "Am vorbit despre asta în vestiar. Este clar, aţi văzut filmările, este atât de clar încât nici nu trebuie să comentez", a spus Leonardo, la RMC Sport. Cu toate acestea, nicio înregistrare video nu îl poate acuza pe arbitrul olandez.

Di Maria l-ar fi insultat pe Fernandinho

O altă acuzație îl vizează pe Di Maria. Eliminat în minutul 69, după ce l-a călcat intenționat pe Fernandinho, argentinianul și-a insultat adversarul. Pe fondul sonor care însoțește imaginile transmise de RMC Sport sau de canalul spaniol Movistar se aude cum Di Maria, în drum spre vestiar, îl înjură pe  brazilian. „Fernandinho, ești un fiu de cățea”, a repetat acesta înainte de a părăsi terenul. Formaţia engleză Manchester City s-a calificat pentru prima dată în istorie în finala Ligii Campionilor.Au evoluat echipele: Manchester City: Ederson - Walker, Dias, Stones, Zincenko - Fernandinho, Gundogan, Bernardo Silva (Sterling, 82) - Mahrez, De Bruyne (Gabriel Jesus, 82), Foden (Kun Aguero, 85).  Antrenor: Pep GuardiolaParis Saint-Germain: Navas - Florenzi (Dagba, 75), Marquinhos, Kimpembe, Diallo (Bakker, 83) - A. Herrera (Draxler, 62), Paredes (Danilo, 75), Verratti - Di Maria, Icardi (Moise Kean, 64), Neymar. Antrenor: Mauricio Pochettino.Cartonaşe galbene: Zincenko (min. 71), De Bruyne (min. 74),  respectiv Ander Herrera (min. 22), Verratti (min. 71), Kimpembe (min. 87), Danilo (min. 89).Cartonaş roşu: Di Maria (min. 69)Arbitru: Bjorn Kuipers (Olanda).

Liga CampionilorSemifinale, retur

Marți, 4 maiManchester City - Paris Saint-Germain 2-0 (2-1 în tur)Miercuri, 5 mai, ora 22.00Chelsea Londra - Real Madrid (1-1 în tur)Finala va avea loc la 29 mai, la Istanbul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net