"Insolvenţa în fotbal este o mare păcăleală"


    Prunea vrea să-şi  salveze echipa prin  orice mijloace
Prunea vrea să-şi salveze echipa prin orice mijloace

Situaţia din fotbalul românesc, unde aproape jumătate dintre echipele din prima ligă sunt în insolvenţă, este una care nemulţumeşte profund cealaltă jumătate.

Sâmbătă seară, după meciul câştigat cu 1-0 în faţa celor de la Gaz Metan, Florin Prunea, preşedintele executiv al CSMS Iaşi, a atacat în termeni foarte duri situaţia echipelor aflate în insolvenţă.

„Federaţia şi Liga ar trebui să facă ordine în Liga I în ceea ce priveşte insolvenţa. Este o mare păcăleală această situaţie cu insolvenţa. De ce nici o echipă românească nu este admisă de UEFA în cupele europene?! E simplu, pentru că UEFA nu admite astfel de mizerii! Vor mai fi echipe care vor intra în insolvenţă. Unele echipe au adus jucători cu care au făcut vreo 30 de puncte în retur şi pe urmă au intrat în insolvenţă şi nu i-au mai plătit de vreo şapte luni. E normal aşa?! Eu nu-i înţeleg pe acei jucători. Ar trebui ca această tumoră a insolvenţei să fie extirpată şi să se ia de la capăt! Dacă nu se va întâmpla nimic, vom rămâne în această mizerie. Ar trebui ca toate echipele aflate în insolvenţăsă fie trimise în Liga a IV-a să se reorganizeze!”, a spus Florin Prunea.

Oficialul formaţiei ieşene a avertizat că se va ajunge în situaţia de a nu mai avea echipe în cupele europene: “Steaua a reuşit să facă puncte în cupele europene, iar din sezonul 2016-2017 vom avea două echipe în preliminariile Ligii Campionilor. Şi pentru ce?! Vă spun, o să ajungem să nu mai avem echipe care să joace în cupele europene. Adică Iaşiul, Mediaşul sau echipa lui Hagi riscă să retrogradeze deşi îşi plătesc jucătorii, iar alţii rămân în Liga I chiar dacăau datorii de câteva luni şi sunt în insolvenţă. Vi se pare normal?!”, a mai spus el. Prunea a atacat dur şi echipa CFR Cluj. 

FotoJet jpg
Faimosi Survivor camp jpg
Eliminare Vica Survivor Romania Foto Pro TV jpg
7 vedete la sag awards jpg jpeg
cub vica blochina png
calendar ortodox 2021 2 februarie intampinarea domnului png
femeie fericire pexels andrea piacquadio 774866 jpg
ceai somn jpg
image
image
image
image
image
image
Dani Alves, Getty jpg
Michael Klein, Facebook jpg
tom brady jpg
Dani Alves, Getty jpg
269591486 4543631569077057 7169748931221365381 n jpg
FCU Craiova 1948, Sportpictures jpg