Iordănescu, controlor pentru Hagi

Ultima actualizare:
Clasament1
Clasament1

Răzvan Lucescu e deja istorie. Preşedintele FRF, Mircea Sandu, e hotărât să revoluţioneze fotbalul românesc.

Luat pe nepregătite de Lucescu jr., care şi-a prezentat demisia, „Naşul” nu mai pune preţ pe actuala campanie de calificare, fiind decis să înceapă de pe-acum proiectul pentru CE din 2016

. „Hagi are valoare ca antrenor, numai că a fost lipsit de şansă. Aşteptăm până pe 13 iunie răspunsul. Va urma o reformare totală a fotbalului românesc, care va dura 4 ani. Vom aduce şi doi antrenori străini să facă o evaluare a echipelor de juniori şi tineret”, a declarat Sandu.

În staff-ul tricolorilor va fi şi Iordănescu, nume de care se leagă cele mai mari performanţe ale fotbalului românesc, de la jumătatea anilor ’90. Actualmente senator, „Puiu” va avea o misiune specială în cadrul echipei.

Orgolios până la încăpăţânare, Hagi refuză de cele mai multe ori părerile diferite de cele ale lui. Singurul om de care Gică ascultă e chiar fostul său antrenor de la naţională, astfel că Sandu a vrut în acest fel să se asigure că Iordănescu îl va controla pe „Rege” şi-l va ajuta să ia cele mai bune decizii.

„Acest proiect prezentat e deosebit de interesant. Am acceptat şi datorită lui Gică Hagi, este o idee provocatoare, care poate fi în beneficiul fotbalului, dar nu voi renunţa la funcţia mea din parlament”, a declarat „Generalul”.

Gică Hagi

Puncte forte

-Are o imagine bună. Este considerat cel mai bun fotbalist din toate timpurile şi este asaltat mereu pentru autografe. - Are ochi la fotbalişti. I-a transferat pe Arda Turan şi pe Ribery la Galatasaray şi i-a promovat pe Torje şi pe Latovlevici la prima echipă a Timişoarei - E perceput ca un antrenor care nu poate fi influenţat în privinţa selecţiei- Are o relaţie bună cu foştii colegii din generaţia de aur, dar şi cu liderii actualei echipe naţionale- Promovează tinerii. A investiti deja milioane de euro în academia care îî poartă numele.

Puncte slabe

-N-a reuşit să confirme ca antrenor. Doar într-un singur caz a stat un sezon întreg pe banca unei echipe. S-a întâmplat în 2004/2005, când era la Galatasaray, cu care a şi câştigat Cupa Turciei.- E conflictual şi orgolios. A fost implicat în conflicte cu jucătorii la toate echipele la care a antrenat. - Nu este un bun pedagog. A fost acuzat în multe rânduri că nu ştie să le explice jucătorilor ceea ce vrea de la ei.- E campion la scuze. Când echipa pierde toată lumea este de vină, jucătorii, vremea, arbitrii etc, mai puţin el.- Comunică greu cu suporterii prin intermediul presei. Apare rar şi se fereşte să spună lucrurilor pe nume.

Clasament2
Clasament2

Anghel Iordănescu

Puncte forte

-A fost antreno­­rul “Ge­­neraţiei de Aur”. Sub conducerea lui, naţionala a fost sfert-finalistă la Campionatul Mondial din 1994.- A făcut parte din staff-ul tehnic al Stelei, care a câştigat în 1986 Cupa Campionilor Europeni. Era secundul lui Emerich Ienei şi a câştigat Supercupa Europei tot cu Steaua din postura de antrenor principal.- Este singurul om care îl poate influenţa pe Hagi din punctul de vedere al deciziilor tehnice- Ştie să se facă respectat şi înţeles de jucători- Are trecere la toţi şefii FRF.Puncte slabe

-N-a confirmat la nici o echipă străină pe care a condus-o.- Intrarea în politică şi relaţiile cu personaje controversate din această zonă. Este senator PSD şi nu vrea să renunţe la mandat pentru a se dedica total fotbalului.- E considerat un antrenor învechit. Imaginea de tehnician perimat persistă asupra lui, după ce a încheiat ruşinos ultimul mandat pe banca naţionalei, 1-1 cu Armenia.- Se fereşte să spună lucrurilor pe nume. Toate ieşirile lui publice sunt previzibile şi banale.- E ieşit de mult din circuit. A refuzat de mai multe ori să revină în fotbal.


    Clasament2
Clasament2

Varianta de rezervă: neamţul Schafer

Înainte de a ajunge la cuplul Hagi-Iordănescu, Mircea Sandu s-a mai gândit la câteva nume care să-l înlocuiască pe Răzvan.

„Zilele trecute am mai avut negocieri cu Olăroiu, dar el a spus că nu poate aşteptă până pleacă Lucescu. Am mai vorbit cu Bölöni, dar sunt probleme contractuale la el. Varianta de rezervă e neamţul Winfried Schafer”, a spus Naşu’. 

Tehnicianul german de 51 de ani a mai antrenat pe Karlsruher, Stuttgart, Al-Ahli, Al-Ain, iar ultima dată a pregătit FK Baku. Schafer a fost selecţionerul Camerunului între 2001 şi 2004.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net