Kassi va merge la o şcoală normală!


    Kassandra Rotariu a fost  susţinută şi ea
Kassandra Rotariu a fost susţinută şi ea

Pe Kassandra Rotariu o aşteaptă o nouă intervenţie chirurgicală care va avea loc la sfârşitul lunii mai. Este ultima operaţie pe care puştoaica o va suporta înainte de începerea primului ei an şcolar.

Întoarsă recent din Franţa, unde a făcut mai multe investigaţii pentru viitoarea operaţie pe care o va face la mâna dreaptă, fiica adoptivă a soţilor Rotariu a primit din partea medicilor numai veşti bune. Din spusele specialiştilor, Kassandra s-a recuperat foarte bine de la ultima intervenţie chirurgicală suferită la cot, urmând ca la sfârşitul lunii mai să poată continua reconstrucţia braţului făcând un nou implant de proteză.

Puştoaica a fost supusă unui scanner care are posibilitatea de a măsura oasele unui om, indiferent de vârstă, ajutând medicii să-i construiască o proteză pe măsura ei.

„Zilele trecute am venit din Franţa, unde am făcut mai multe investigaţii pentru proteza care urmează să-i fie implantată la braţul drept. Medicii au fost foarte mulţumiţi de evoluţia Kassandrei şi chiar dacă imediat după operaţie am întâmpinat mai multe probleme se pare că până la urmă corpul i-a acceptat proteza", ne-a povestit Dana Rotariu.

Veştile bune nu se opresc aici! Dacă în urmă cu patru ani, medicii nu-i dădeau prea multe speranţe celei mici, acum se gândesc chiar la o recuperare aproape totală până la împlinirea majoratului!

Chiar dacă viaţa nu a fost deloc dreaptă cu ea, la doar şase ani, Kassandra a dat dovadă de forţă, fiind un exemplu pentru oamenii din jurul ei. Dorinţa de a merge din toamnă la o şcoală normală, alături de copiii de vârsta ei, este pe cale să se îndeplinească.

Medicii specialişti ai clinicii din Strasbourg sunt foarte optimişti în ceea ce priveşte viitoarea operaţie şi recuperarea de care Kassi va avea nevoie după aceasta.

„Am reuşit să o înscriem pe Kassandra la o şcoală cu profil sportiv, acolo unde este elev şi băieţelul nostru, Cristian. Chiar dacă ea şi-ar fi dorit să urmeze şcoala de muzică, fiind foarte talentată la această disciplină, ne-am gândit că mai bine ar fi ca măcar până în clasa a patra să fie mai aproape de fratele ei. Medicii din Franţa ne-au spus că până în luna septembrie, Kassandra se poate recupera şi va putea să se folosescă de mâna dreaptă aproape ca un om normal", ne-a mai dezvăluit Dana.

O altă veste bună de care soţia fostului internaţional s-a bucurat până la lacrimi a venit din partea medicilor francezi care s-au ataşat foarte mult de micuţa Kassandra şi vor să o ajute făcându-i o reducere de 8.000 de euro, din costul iniţial de 26.000 de euro al viitoarei intervenţii chirurgicale.

Suferă de osteomielită

Boala de care suferă micuţa este destul de rară şi necesită o perioadă lungă de recuperare. Operaţiile pentru implantarea protezelor sunt necesare până la vârsta majoratului, când puştoaica se va opri din creştere.

„Are o boală cumplită, osteomielită, care este o afecţiune gravă a sistemului osos. Boala ajunge în oase şi distruge articulaţiile, astfel că întreg corpul Kassandrei e format din proteze", ne-a spus Dana Rotariu, mama Kassandrei.

Familia Rotariu va deschide în toamnă o grădiniţă pentru copiii cu probleme

Familia Rotariu şi-a propus ca în această toamnă să deschidă o grădiniţă cu program after-school, pentru copiii cu probleme. Sediul va fi chiar în casa din Timişoara a familiei Rotariu, care a fost cumpărată înainte de Revoluţie şi care are 13 camere.

„Am depus toate actele necesare pentru autorizaţie şi sperăm ca din toamnă să-i putem da drumul. Am fi bucuroşi să putem ajuta şi alţi copii cu probleme, aşteptăm doar aprobarea pentru a ne putea apuca de amenajat", a mai povestit Dana. Cei doi copii naturali ai soţilor Rotariu, Romina (27 de ani) şi Roberto (21 ani) vor ajuta şi ei la acest proiect, oferindu-le copiilor meditaţii. Romina le va preda limbi străine, fiind absolventă a unei facultăţi de profil, iar Roberto îi va învăţa pe copii cum să folosească calculatorul, fiind foarte bun în domeniul informaticii.

Medicii francezi au fost foarte impresionaţi de cazul micuţei Kassandra şi de trauma prin care a trecut aceasta. La fiecare control de rutină sau intervenţie chirurgicală, aceştia încearcă să facă tot posibilul pentru ca viitorul puştoaicei să fie unul cât mai aproape de normal.

Mai mult decât atât, Kassi s-a ataşat foarte mult de specialiştii care o tratează. De fiecare dată când are ocazia le mulţumeşte pentru eforturile pe care le fac pentru ca ea să devină un copil obişnuit.

Zodia care se îndrăgostește în luna februarie. Sursă foto: Pixabay
cub vali vijelie png
gabriel mardale jpg
vedete jpg
maxresdefault jpg
calendar ortodox 2021 30 ianuarie trei ierarhi mihai coman jpeg
cub Costin Craioveanu png
Razvan Danciu, Survivor  jpg
image
image
image
image
image
image
fani craiova jpg
Gabriela Ruse, Getty jpg
Romania, Sportpictures jpg
Maria Boldor, Sportpictures jpg
Mike Tyson, Getty jpg
Handbal, Getty jpg