La Dinamo începe războiul între suporteri


    Dinamo este la doar trei puncte de locurile retrogradabileFOTO: Sportpictures.eu
Dinamo este la doar trei puncte de locurile retrogradabileFOTO: Sportpictures.eu

Apele nu au fost niciodată atât de învolburate la Dinamo, iar lucrurile nu sunt deloc pe cale să se rezolve. Dacă promisiunile patronului Negoiță devin realitate, în cursul zilei de azi 83% din acțiuni vor fi cedate unui grup de suporteri, ”Dinamoviști pentru Dinamo”, contra unui leu. Problema este că aceștia nu par a avea banii necesari funcționării clubului. Mai mult, sunt contestați de celălalt grup de fani, PCH, cei care dețin 10% din acțiuni și care au donat mai mulți bani de-a lungul timpului.

Ionuț Negoiță, patronul care afirmă de la începutul campionatului că nu își mai dorește echipa și că e gata să o dea contra unui leu, și-ar putea vedea îndeplinită dorința. Asociația ”Dinamoviști pentru Dinamo” i-a propus în mod oficial să facă tranzacția promisă și, dacă nimic imprevizibil nu va apărea, aceasta va avea loc azi.

”Da, sunt de acord cu intenția Asociației, astfel că le-am transmis reprezentanților ei un mail prin care îi învit să semnăm, marți după Paște, contractul de vânzare cumpărare al pachetului de acțiuni. Am vorbit deja cu notarul să pregătească actele”, a explicat Negoiță pentru prosport.ro.

La rândul lor, reprezentanții Asociației ”Dinamoviști pentru Dinamo”, din care face parte și Cornel Dinu, spun că înainte de a se face tranzacția trebuie ca Ionuț Negoiță să fie de acord cu reeșalonarea datoriilor pe care clubul le are față de firmele actualului patron. ”Vom oferi suma cerută de 1 leu. Sunt niste datorii intragrup şi alte datorii, peste 2 milioane, pe care Dinamo le mai are, cu totul poate 2,5 milioane. Sunt nişte datorii importante către firmele domnului Negoiţă. El trebuie să înţeleagă că aşa cum au fost făcute în timp trebuie eşalonate şi ele, Dinamo trebuie să continue şi apoi el să îşi recupereze banii”, a explicat Răzvan Oprea, șeful Asociației, la Digi Sport.

Dacă tranzacția se va perfecta, atunci la Dinamo  va începe un nou război, de data aceasta între suporterii ajunși stăpâni la club. Vor fi două tabere: cea a Asociației ”Dinamoviști pentru Dinamo”, care va deține 83% din acțiuni și cea a ”Peluzei Cătălin Hîldan”, cu 10%. Deja au apărut primele contre între cele două, chiar și înainte de a fi coproprietari. ”Noi nu vrem să strângem bani pentru Negoiţă, avem altă abordare. Dacă o organizaţie nonprofit ar deţine Dinamo ar putea găsi parteneri, sponsori, investitori, care să se înhame la acest drum. Dinamo a ieşit practic din insolvenţă, dar acum e aproape de faliment. Noi am avut contacte cu companii din România, am încercat să atragem oameni de afaceri, oameni cu expertiză”, a mai spus Răzvan Oprea.

La rândul lor, reprezentanții PCH, prin vocea lui Robert Thomas, sunt deciși să nu cedeze poziția din club și spun că rivalii lor ar putea aduce sfârșitul echipei: ”Cei care vor să schimbe faţa lui Dinamo trebuie să ni se alăture nouă. Am salvat clubul de la faliment în februarie. Dacă o cumpără ei marţi, de miercuri Dinamo nu mai există! De miercuri vorbim de serviciul de pompe funebre. Nu ne jucăm cu un club ca Dinamo!”, a declarat acesta la Digi Sport.

cub toma caragiu png
cub irina margareta nistor png
cub adriana iliescu și eliza png
horoscop bani jpg
Nella Pignatelli webp
razvan theodorescu 7699918 Mediafax Foto Cristian Radu Nema jpg
cub cristina cioran png
Prințul Harry jpg
image
image
image
image
image
image
Edjouma fcsb cfr cluj jpg
Hagi, Getty jpg
SITE Rapid (Sportpictures) jpg
Cupa Davis, Facebook jpg
Dan Petrescu, Sportpictures jpg
CR7 jpg