Măsuri contestate la Liga 2. Punctele se înjumătățesc, doar primele 6 continuă să joace

Ultima actualizare:

    Răzvan Burleanu
Răzvan Burleanu

Federația Română de Fotbal a stabilit și viitorul Ligii secunde. Doar primele 6 clasate vor mai juca, într-un sistem unicat și contestat. Totul a fost decis după o consultare cu cluburile, dar pentru a fi ratificat trebuit să fie votat în Comitetul Executiv.

Conform președintelui FRF, Răzvan Burleanu, doar primele 6 echipe din actualul clasament vor mai juca într-un play-off. Se vor juca doar cinci meciuri, adică nu se va juca tur-retur, ci doar într-o singură manșă. Totuși, s-a mai luat o decizie inedită: s-au înjumătățit punctele celor 6 formații. Cea mai dezavantajată este liderul UTA, care din 11 puncte avans a ajuns la doar 5 în fața urmăritoarelor sale, Mioveni și Turris. Datele noului play-off sunt 4, 11, 18, 25 iulie și 1 august. Primele două clasate vor juca în Liga 1. Meciul de baraj dintre ocupanta locului 12 din Liga 1 și echipa de pe poziția a treia a ligii secunde va avea loc la 5 august.

“Avem o concluzie în urma a trei videoconferinţe cu reprezentanţii Ligii a II-a. Astăzi s-au prezentat trei scenarii şi al treilea a obţinut cele mai multe voturi – 15. Reluarea sezonului se va face în 4 iulie, cele şase echipe care şi-au depus dosarul pentru LIga I, care şi sunt pe primele şase poziţii, vor disputa un play-off în cinci meciuri. Se aplică înjumătăţirea de puncte iar pentru echipele de pe locurile 7-18 competiţia se încheie, nu retrogradează nicio echipă. De la liga a doua se promovează după aceste meciuri de baraj. Sezonul următor vom avea maxim 23 de echipe în Liga a II-a. Nu am încheiat procesul de licenţiere astfel încât să ştim cu precizie. Sunt două scenarii pe care le analizăm. Vom avea varianta unei singure serii sau două serii, una de 11 echipe şi alta de 12 echipe. În momentul de faţă cu această propunere vom merge în Comitetul de Urgenţă şi apoi în Comitetul Executiv. Apoi putem vorbi de o decizie finală. Prima etapă va fi în 4 iulie”, a spus Burleanu la Digi Sport.

Clasamentul din play-off-ul Ligii 2

UTA Arad    25 puncte

CS Mioveni 20 puncte

Turris    20 puncte

FC Argeș      19 puncte

Petrolul 19 puncte

Rapid    19 puncte

Notă: Clasamentul e realizat după înjumătățirea punctelor

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net