Mircea Sandu, de partea lui Blatter şi Platini: “Nevinovaţi!”


    Mircea Sandu şi Platini sunt buni prietenifoto: Click!
Mircea Sandu şi Platini sunt buni prietenifoto: Click!

Fostul preşedinte al FRF, Mircea Sandu, susţine nevinovăţia prietenilor săi, şefii FIFA şi UEFA, Joseph Blatter, respectiv Michel Platini, acnhetaţi pentru fapte de corupţie.

"Cum să nu te surprindă faptul că asemenea monştri ajung în astfel de situaţii? E o surpriză, deşi eu în continuare, atâta timp cât există prezumţia de nevinovăţie, consider că nu e nimic demonstrat. Sunt oameni care au făcut atât bine fotbalului european şi mondial şi trebuie să ne îndreptăm spre ei această credinţă că nu au comis fapte cu conotaţie penală. Sper cât de curând ca ei să-şi demonstreze nevinoţia, să poată să continue să conducă aceste două instituţii la nivelul foarte înalt la care le-au dus", a spus Sandu, conform Merdiafax.Blatter este suspectat că a efectuat o "plată neloială" de două milioane de franci elveţieni în favoarea lui Michel Platini, preşedintele UEFA, care are deocamdată calitatea de martor în acest dosar. Această plată s-a făcut în 2011, în prejudiciul FIFA, pentru servicii prestate de Platini între 1999 şi 2002.

FIFA se confruntă cu un mare scandal de corupţie, după ce justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali ai forului, pentru luare de mită şi primirea de alte foloase, de la începutul anilor 1990 şi până în prezent, totalizând peste 150 de milioane de dolari.

În urma acestui scandal, Blatter a anunţat, la începutul lunii iulie, că demisionează din funcţia de preşedinte al FIFA, după ce a fost reales pentru a cincea oară. Blatter a câştigat, în 29 mai, la Zurich, un al cincilea mandat la preşedinţia FIFA, după ce, în urma voturilor din primul tur de scrutin, contracandidatul său, prinţul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursă.

Alegerile pentru şefia FIFA vor avea loc la 26 februarie 2016, iar Michel Platini anunţase deja că intenţionează să candideze la preşedinţia forului internaţional.

zodii care sunt vampiri energetici jpg
cub mama theo rose carmen harra png
Brad Pitt (5) jpg
andreea esca 6 png
cub monica anghel png
andrei duban apare in serialul wednesday jpg
andreea antonescu jpg
cub miki k pital png
Germania Japonia la Cupa Mondială de Fotbal 2022 din Qatar FOTO EPA EFE (3) jpg
Mark Rutte
image
image
image
image
paredes tatuaj piept jpg
nico si inaki williams jpg
Emma Raducanu, EPA jpg
kiss FM jpeg
cub suportere png
cub Anett Kontaveit png