Mutu a luat 2 milioane de euro la semnătură

simeon stalpnicul png

Decizia lui Adi Mutu de a lăsa Fiorentina pentru Cesena, o echipă care se luptă la retrogradare, a surprins pe mulţi. Atacantul român a sacrificat însă performanţa pentru bani: în cei doi ani de contract cu noua sa echipă, Mutu va câştiga cel puţin 5,6 milioane de euro.

Suporterii lui Cesena nici acum nu înţeleg cum de a ajuns în curtea lor unul dintre starurile campionatului Italiei din ultimii ani. Răspunsul îl găsim în negocierile la sânge purtate în această vară între agenţii lui Mutu şi oficialii „căluţilor de mare".

Deşi iniţial se credea că „Briliantul" a făcut un pas înapoi acceptând un salariu anual mai mic decât la Fiorentina, internaţionalul român a ieşit de fapt în câştig.

Cum? Printr-o clauză contractuală prin care Cesena este obligată să-i verse în cont o primă de instalare consistentă, de două milioane de euro în afară de salariul de 1,8 milioane de euro pe an.

simeon stalpnicul png

Suma de bani încasată de Mutu la semnătură a fost de fapt o strategie financiară inteligentă a oficialilor de pe „Dino Manuzzi". În primul rând, prin această „inginerie", ceilalţi jucători din vestiarul Cesenei nu vor avea nimic de comentat pe seama salariului lui Mutu.

Apoi, până în 2013, cele 5,6 milioane de euro investite în atacantul român vor fi parţial amortizate doar din vânzarea de bilete.

Deja s-a stabilit un nou record privind abonamentele (s-au dat peste 3.000), semn că suporterii Cesenei abia aşteaptă să-l vadă la lucru pe noul Mutu. Până la meciurile oficiale, echipa italiană va disputa miercuri primul amical important, cu englezii de la QPR.

Ospătarul bătut de Adi e ca nou

Berat Racaj, ospătarul albanez desfigurat de Mutu la finalul anului 2010, şi-a publicat pe Facebook prima fotografie după operaţia estetică pe care a suferit-o. Adi Mutu a refuzat să plătească despăgubirea de 10.000 € solicitată de Racaj, dar a contribuit la intervenţia chirurgicală.

Citeşte şi:

Mutu a semnat cu Cesena! Fiorentina a anunţat transferul pe site-ul oficial!

Mutu s-a transferat în centrul distracţiei!

Adrian Mutu, probleme în căsnicie? - VIDEO

zodia care va avea un weekend de cosmar jpg
infidelitate jpeg
cub andrele png
Buzau 1 jpg
vouchere pentru energie electrica jpg
Kirstie Alley și John Travolta, sursă foto: Contul oficial de Instagram al actriței
nick carter gettyimages 187744547 jpg jpeg
parlamentul european profimedia  jpg
image
image
image
image
image
image
radoi mirel epa efe h 56947735 jpeg
Sorana Cirstea, EPA jpg
Goncalo Ramos, Getty jpg
Lionel Messi, Getty Images jpg
Maroc   Spania, Getty Images jpg
318310710 471139878468439 9093380521482870357 n (1) jpg