Naţionala, din nou în lumea bună

Ultima actualizare:

În februarie 2011, în mandatul de selecţioner al lui Răzvan Lucescu, naţionala de fotbal a României se zbătea dincolo de locul 50 în lume, având în preajmă ţări exotice ca Panama, Capul Verde sau Guineea. O dată cu instalarea pe bancă a lui Victor Piţurcă, au început să apară şi rezultatele, atât în oficiale (vezi campania de calificare la Mondialul din 2014) cât şi în amicale, cu victorii contra unor echipe bine cotate, precum Belgia, Elveţia, Grecia şi Australia.

Implicit, a venit şi urcuşul României în clasamentul FIFA, cel care contează la tragerile la sorţi şi care ne-a aruncat în urna a patra europeană atunci când s-au stabilit ultimele grupe preliminare. Astfel, după succesul de miercuri (3-2) cu „cangurii" australieni, naţionala lui Piţurcă va fi a 29-a în lume în ierarhia pe luna februarie 2013, conform site-ului specializat football-rankings.info. Aşadar, ne întoarcem în lumea bună a fotbalului mondial (Top 30), unde n-am mai fost de aproape trei ani, mai exact din mai 2010.

Brazilia a căzut pe locul 18!

Clasamentul FIFA, dominat în continuare de Spania, consemnează cel mai prost loc ocupat vreodată de naţionala Braziliei, de cinci ori campioană mondială. Calificaţi direct la Cupa Mondială din 2014 în calitate de ţară-gazdă, brazilienii au coborât după eşecul din amicalul cu Anglia (1-2) până pe locul al 18-lea, sub reprezentative precum Elveţia, Mexic, Ecuador sau Coasta de Fildeş.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
salman si iulia la nunta gif
image
image
image
image
image
image
Toni Kroos (EPA) jpg
Sotii Cozmiuc (Facebook) jpg
Porutgalia Franta, EURO 2024 (EPA) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
Anglia nationala EURO 2024 (EPA) jpg
robert badea jpg
FCSB Corvinul Hunedoara (Sportpictures) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net