S-au săturat de Liga I

Ultima actualizare:
56 de jucători au părăsit doar în această vară echipele
56 de jucători au părăsit doar în această vară echipele

Foamea din fotbalul românesc este în acest an mai mare ca niciodată. Rapid e în colaps, la Dinamo nu se dau salarii mai mari de 3.000 de euro pe lună, Porumboiu s-a retras de la Vaslui, iar nou promovatele abia respiră. Doar la Steaua, CFR şi Astra e ceva stabilitate, dar nu are loc toată lumea la aceste echipe. În aceste condiţii, consecinţele sunt lesne de înţeles.

Liga I nu mai prezintă atracţie pentru nimeni, iar anii când fotbalul nostru era plin de brazilieni şi portughezi sunt istorie. Acum, nimeni nu mai vrea să vină să joace în România, iar cine e deja aici, nu mai ştie cum să scape.

56 de fotbalişti, unii foarte valoroşi, alţii mai puţin, au reuşit asta în acastă vară. Dintre aceştia, puţini au plecat transferaţi pe sume care să ajute fotbalul nostru, majoritatea încercându-şi practic norocul în altă parte.

Astfel, jucătorii au emigrat fie că a fost vorba despre cluburi din vest, cazul celor în formă şi cu CV bun, spaţiul ex-sovietic, un nou „El Dorado" în fotbalul mondial, sau echipe din Asia şi America de Sud. Dintre toate componentele Ligii I, cei mai mulţi jucători a pierdut CFR Cluj.

Nu mai puţin de 12 fotbalişti, printre care Mureşan, Weldon şi Ivo Pinto, au decis sau au fost forţaţi de împrejurări să dea România pe Portugalia, Rusia, Belgia sau Croaţia. Interesant este faptul că toate aceste plecări n-au adus în conturile ardelenilor mai mult de un milion de euro.

Tot în top la numărul de plecaţi este şi Astra Giurgiu, cu opt jucători, dar şi Rapid, retrogradată între timp, şi Viitorul Contanţa, cu câte cinci.

Cel mai bine din punct de vedere al banilor a vândut însă Steaua, care a luat aproape 3 milioane de euro de la Sevilla, doar pentru golgheterul Raul Rusescu, şi Pandurii Târgu Jiu, care a încasat aproape două milioane pe Nistor şi Vlad.

Astra este însă în negocieri pentru cedarea în străinătate a lui Silviu Lung Junior, Budescu şi Găman, iar dacă aceste mutări s-ar concretiza, giurgiuvenii s-ar umple şi ei de multe milioane de euro.

Cel mai prost stă la acest capitol Rapid, care şi-a pierdut toţi jucătorii, inclusiv vedetele Herea, Ioniţă şi Roman, pe nimic.

Exodul din Liga I s-ar putea încheia până la 1 septembrie cu o plecare răsunătoare, atât din punct de vedere al destinaţiei, cât şi al sumei de transfer. Tottenham e gata să dea 10 milioane de euro pe stelistul Vlad Chiricheş, mutare care s-ar situa peste tot ce s-a vândut până acum din România, spre occident. Lucrurile sunt aproape făcute şi este posibil ca fundaşul să plece spre Londra în orice moment.

Plecări în această vară pe echipe:


    56 de jucători au părăsit doar în această vară echipele
56 de jucători au părăsit doar în această vară echipele

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net