Papp a eliminat Steaua din Liga Campionilor


    Paul Papp, imaginea deznadejdii la BelgradFoto: Mediafax
Paul Papp, imaginea deznadejdii la BelgradFoto: Mediafax

Românii au fost eliminaţi din Liga Campionilor de Partizan, după ce au condus la pauză. "Omul negru" din echipa noastră a fost Paul Papp.

Capăt de drum pentru Steaua în Liga Campionilor, paradoxal, la capătul unui meci bun al echipei noastre. Românii au fost învinşi cu scorul de 4-2 de Partizan după ce la pauză au condus cu 2-1 şi au părăsit competiţia numărul 1. Ei vor juca acum în play-off-ul Ligii Europa.

Într-o atmosferă incendiară, creată de 30.000 de fani care au cântat tot meciul, Steaua a făcut o impresie foarte bună de la început. Contrar aşteptărilor, românii s-au luptat de la egal la egal cu adversarii lor din primul minut. După o mare ocazie a steliştilor, gazdele reuşesc să deschidă scorul. Era minutul 8 când o neînţelegere între Papp şi portarul Cojocaru a făcut ca mingea să ajungă la Babovic care, cu latul, a trimis din careu în poarta noastră. Bucuria sârbilor nu a durat decât trei minute, pentru că Steaua a revenit în joc. Centrarea lui Hamroun a ajuns în careu, de unde Muniru a egalat cu un şut puternic din careu. Scorul din tur fusese egalat, iar de acolo orice lucru era posibil. Cu o prestaţie evident superioară celei de săptămâna trecută, din meciul tur de la Bucureşti, Steaua a pus stăpânire pe joc, astfel că după ce Tade a trimis în transversală în minutul 27, a venit şi golul mult dorit. Era minutul 33 când Adi Popa a centrat pentru Hamroun, iar briliantul Stelei a marcat cu un şut plasat.

Paradoxal, se pare că rezultatul de 2-1 de la pauză le-a înmuiat picioarele steliştilor, care au ieşit de la cabine speriaţi parcă de posibilitatea calificării. Evident, gazdele au preluat iniţiativa, profitând şi de omul lor din apărarea noastră – Papp, care a prins o zi foarte proastă. Astfel, după doar 3 minute, Papp greşeşte şi Varela e obligat să comită un fault în postură de ultim apărător în careu. Penalty şi eliminare pentru căpitanul Stelei. Din fericire, pe teren există falsa vedetă Bojinov, care a nimerit cu nonşalanţă bara. Norocul a salvat-o pe Steaua, dar nu pentru mult timp, căci în minutul 60 inevitabilul se produce la o greşeală aceluiaşi Papp, care deviază în propria poartă şutul de la 25 de metri al lui Jevtovic.

Chiar şi aşa, la acest scor de 2-2 Steaua era calificată. Pentru ca dramatismul să fie şi mai mare, Tade a nimerit bara în minutul 63, iar 5 minute mai târziu arbitrul a anulat corect, pentru ofsaid, un gol al lui Papp. Treziţi de cei 30.000 de fani din tribune, suporteri care parcă nu au tăcut o secundă, sârbii s-au prăvălit apoi peste poarta noastră şi, în minutul 69, Zivkovic a făcut un dribling scurt şi a înscris în colţul lung. Cu Steaua în 10 oameni şi cu infernul din tribune, era greu de crezut că românii mai pot întoarce rezultatul calificării. Şi chiar aşa a şi fost, mai ales că, în primul minut de prelungiri, Trujic a reuşit să stabilească scorul final: 4-2 pentru Partizan, care se califică în play-off-ul Ligii Campionilor.

Cu o echipă lipsită de rezerve şi chiar şi de câţiva titulari de valoare, Steaua e mai săracă acum cu 3 milioane de euro – suma pe care o primea dacă se califica - va merge în play-off-ul Ligii Europa, acolo unde va fi cap de serie. Tragerea la sorţi a meciurilor din ply-off va avea loc mâine.

andreea mantea
cub gabi bădălău png
zodia care va avea un weekend de cosmar jpg
horoscop jpg
Schengen FOTO Shutterstock
dorin cioaba 2 jpg
vouchere pentru energie electrica jpg
cub Daniel Onoriu png
image
image
image
image
image
image
neymar plange brazilia jpg
radoi mirel epa efe h 56947735 jpeg
Sorana Cirstea, EPA jpg
Goncalo Ramos, Getty jpg
Lionel Messi, Getty Images jpg
Maroc   Spania, Getty Images jpg