Rădoi, la ora destăinuirilor: ”Antrenorii naționalelor nu câștigă așa puțin”

Fostul selecționer Mirel Rădoi a dezvăluit de ce și-a anunțat demisia de la cârma naționalei înaintea disputării meciurilor decisive de calificare la Campionatul Mondial, dar și câte oferte a avut de-a lungul mandatului. Despre asta, dar și despre multe altele, a vorbit în cadrul unui interviu acordat celor de la Telekom Sport.

Mirel Rădoi (FOTO: Sportpictures)
Mirel Rădoi (FOTO: Sportpictures)

Mirel Rădoi, despre momentul anunțării demisiei

”Nu am vrut să anunț imediat după ultimele meciuri, pentru că lumea ar fi zis că «Mirel Rădoi e un laș. Nu a anunțat din timp că pleacă pentru ca cei de la națională să știe». Pentru că n-a apărut nicăieri că voi pleca, am așteptat momentul în care am crezut că ar fi benefic pentru națională. Lumea spune că nu am câștigat contra Islandei pentru că am făcut eu anunțul. Dar vin și întreb, dacă nu am putut bate Islanda puteam rezista presiunii de a juca împotriva Italiei sau Portugaliei? Sau la un Campionat Mondial? Clar nu. M-am gândit că avem probleme în meciurile cu miză, din cauza presiunii. Așa că am zis că poate în meciul cu Islanda, când aduc presiune prin discursul meu și coroborat cu ce facem la antrenamente, să existe un declic. Dar nu mi-a ieșit ce îmi doream”, a declarat Rădoi la Telekom Sport.

Problema schimbului de generații la națională

*Despre problema schimbului de generații la națională. ”Erau nişte lucruri care nu mergeau, dar lucrurile astea le asemăn şi din perioada în care am fost eu la naţională. Și eu, la rândul meu, am prins foarte mulţi jucători, începând cu Gică Popescu, Gâlcă, Adi Ilie, Moldovan, Ganea, Dorinel Munteanu, care avuseseră rezultate extraordinar de bune şi cu generaţia '94 şi tot ceea ce înseamnă următoarele calificări. Şi noi, când am ajuns la naţională, fiind jucători tineri, ne uitam la ei ca la nişte zei, dar nu puteam să facem lucrurile aşa cum le vedeau ei. Iar ei se uitau la noi că nu ne ridicam la nivelul lor, dar probabil că am avut norocul că ei ne-au înţeles pe noi. Acum, cei cu experienţă nu le-au dat un timp de acomodare celor de la tineret. Au avut aşteptări ca performanţele de la tineret să le aibă la echipa mare”.

A primit 5 oferte când era selecționer

”Au fost 3 oferte în 8 zile, toate din străinătate. În Liga 1 era greu, atât timp cât eu am spus că vreau să continui la echipa naţională. Din punct de vedere financiar, e greu pentru o echipă din România să se lupte cu naţionala. Antrenorii naţionalelor nu câştigă aşa puţin cum zic unii şi alţii. Am avut ofertă de la două echipe naţionale. Am zis că asta ar fi culmea, să plec de la naţionala mea şi să mă duc selecţioner la o altă naţională”, a mai explicat Mirel Rădoi.

Mirel Rădoi a condus naționala României doi ani (FOTO: Sportpictures)
Mirel Rădoi a condus naționala României doi ani (FOTO: Sportpictures)

L-a lăudat pe Răzvan Burleanu

”Răzvan Burleanu este unul dintre cei mai deștepți oameni pe care i-am întâlnit. În privința președintelui Burleanu, nu am avut nici o problemă cu el. Dacă am avut vreo doleanță, mi-a arătat că cel puțin încearcă ca lucrurile să se întâmple cum am cerut eu. Sunt sigur că dacă a fost așa cu mine, la fel a fost și cu ceilalți antrenori. Eu l-am prins și pe Mircea Sandu. Nu vreau să vorbesc de nimeni de rău, dar nu se poate compara! Nu există comparație”.

Își dă nota 5 ca selecționer

”Îmi acord nota 5! Am trecut clasa, din punctul meu de vedere, pentru că am fost această pandemie și am avut 3 meciuri într-o fereastră oficială. A fost o schimbare de generații, am încercat implementarea unui alt joc. Am preferat altceva decât acel joc monoton din ultimii ani de la națională. Chiar dacă nu aveam rezultate, dar măcar meciurile naționalei să pară a fi meciuri de box. Dai un pumn, iei doi, mai dai unul. Te poți aștepta oricând să fii făcut KO, dar să încerci și tu măcar un KO tehnic sau să câștigi la puncte. Asta a fost ideea pe care am propus-o și când am acceptat să vin la tineret”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net