Reghe, aroganţa se plăteşte! Gesturile care l-au condamnat la arabi

Ultima actualizare:
Laurenţiu Reghecampf
Laurenţiu Reghecampf

Australienii de la Sydney Wanderers au pus mâna pe cel mai râvnit trofeu din Asia chiar pe terenul saudiţilor de la Al-Hilal. Laurenţiu Reghecampf a plătit astfel cu vârf şi îndesat pentru gesturile şi declaraţiile arogante făcute înainte de returul finalei.

De când a ajuns la arabi pe o căruţă de bani, Reghecampf a renunţat de tot la modestie, crezând că totul i se cuvine fără prea mare efort. Tehnicianul român de 39 de ani a dovedit acest lucru pe timpul celor două manşe ale finalei Ligii Campionilor Asiei, o competiţie pe care şeicii de la Al-Hilal o voiau câştigată cu orice preţ. Astfel, după 0-1 în turul din Australia, Reghe le-a promis conducătorilor că va spulbera în retur echipa din Sydney la cel puţin trei goluri diferenţă. Cu o zi înainte de manşa decisivă, fostul antrenor al Stelei şi-a continuat „recitalul”.

La conferinţa de presă a venit îmbrăcat ca un arab, cu o eşarfă pe cap şi cu ochelari de soare, iar declaraţiile sale la adresa adversarilor au fost lipsite de respect. „Vă promit că vom câştiga Cupa, iar Sydney Wanderers va rămâne o echipă mică”, a spus Reghecampf, şocându-i pe australieni. P

ână la urmă, evenimentele din teren s-au dovedit agonizante pentru tehnicianul român. Ratările enorme ale elevilor săi şi arbitrajul potrivnic au făcut ca Al-Hilal să încheie meciul cu o remiză albă (0-0) şi să piardă finala.

A cerut patru penalty-uri

Imediat după victoria celor din Sydney, australienii şi-au adus aminte de „arogantul” Reghecampf. „Şi-a înghiţit cuvintele!”, a notat un jurnalist de la Antipozi, în timp ce suporterii lui Wanderers s-au dezlănţuit împotriva românului pe reţelele de socializare. La festivitatea de premiere, în faţa unor tribune goale, Reghe a primit medalia rezervată învinşilor, însă a scos-o de la gât după ce a coborât de pe podium, la fel cum a făcut şi celălalt român de la Al-Hilal, Mihai Pintilii. „Am fost echipa mai bună, dar am avut ghinion. Dacă pierzi pentru că ai jucat slab, trebuie să feliciţi echipa adversă. Dar când joci cum am jucat, te simţi foarte rău”, a declarat Reghecampf, cu gândul în special la cele patru penalty-uri solicitate de saudiţi, dar refuzate de arbitrul japonez Nishimura.

A pierdut peste un milion de dolari


    Laurenţiu Reghecampf
Laurenţiu Reghecampf

Pentru că Al-Hilal aştepta de 14 ani un succes în Liga Campionilor Asiei, şeicii din conducere au pus la bătaie prime fabuloase. Astfel, lui Reghecampf i s-a promis încă de la instalare un bonus de un milion de dolari, sumă care a fost completatată cu câteva zile înaintea meciului retur cu încă 250.000. Şi jucătorii lui Al-Hilal au fost la fel de motivaţi, prima pentru victorie fiind de câteva sute de mii de dolari de căciulă.

Aşa se intră pe stadion la Riad!

simeon stalpnicul png

Interesul pentru meciul retur dintre Al-Hilal şi Sydney Wanderers a fost atât de mare încât fanii saudiţi au umplut arena de 70.000 de locuri cu câteva ore înainte de startul partidei. Cei care nu mai puteau intra în stadion au fost nevoiţi să recurgă la altfel de metode, apelând inclusiv la escaladarea pereţilor, imagine care a făcut rapid înconjurul lumii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net